Memurlara 1400 TL maaş kesintisi şoku! 4C'lileri kahreden karar

Anayasa mahkemesi memurları üzecek bir karar verdi. Bundan sonra memur maaşlarında 1.400 TL kesinti yapılmasına karar verildi. Peki kesinti neye göre yapılacak?

Memurlara 1400 TL maaş kesintisi şoku! 4C'lileri kahreden karar

Anayasa mahkemesi geçtiğimiz dönemde %2 barajını kaldırarak sendikalı personele ödenen ikramiyedeki kesintiyi kaldırmıştı. Bu durumda % 2 barajının altında kalan sendika çalışanları da bu haktan yararlanmaya yani ikramiye ödemesi almaya hak kazanmış oldu. Peki bu durum memur maaşlarına nasıl yansıyacak?

Öğretmenlerin Maaşından Ne Kadar Kesinti Yapılacak?

Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda devlet memuru olarak görev yapan öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapılacak. Bu kesintiler sonucunda öğretmenler toplamda 1.400 TL tutarında bir kayıp yaşayacaklar.

Memurlara 1400 TL maaş kesintisi şoku! 4C'lileri kahreden karar

Anayasa Mahkemesi'nin memurların toplu sözleşme ikramiyeleri için %2 barajı şartını kaldırması önemli bir değişikliğe neden oldu. Bundan sonra toplu sözleşme kapsamında memurlara verilecek olan ikramiyeler tüm sendika üyelerine eşit şekilde dağıtılacak. Bu yeni düzenleme ile birlikte sendika üyesi olan tüm personele aynı miktarda ikramiye ödenecek.

Toplam Kesinti 1.400 TL

Toplu sözleşme ikramiyesinin tüm personele eşit şekilde dağıtılmasıyla birlikte ödenecek tutarda 350 TL'lik bir azalış yaşandı. Bu azalış öğretmenlerin toplu sözleşme ikramiyesinden üç ay eksik ödeme almasına neden oldu.

Şubat ayından itibaren başlayan uygulama mayıs ayına kadar devam edeceği için toplamda 1.400 TL'lik bir kesinti olacak. Bu miktar öğretmenlerin maaşlarından yapılan kesintilerin toplamını ifade ediyor.