"Memurlar Yoksulluk Sınırına Düştü" Ek Zam Şart

Tüm Bel Sen MYK adayı Ali Ceylan , memur maaşları için ek zam talep etti ve yüksek fiyat artışları nedeniyle memurların yoksulluk sınırına düştüğünü söyledi.

"Memurlar Yoksulluk Sınırına Düştü" Ek Zam Şart

Tek çare ek zam.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Merkez Yönetim Kurulu adayı Ali Ceylan bir açıklama yaptı ve memurların fiyat artışları nedeniyle yoksulluk sınırına düştüklerini söyledi ve tek çarenin ek zam olduğunu söyledi. 

Memur maaşlarına yapılan düşük zamma ve kamu personellerinin geçim sıkıntısına değinen Ceylan, memurların son fiyat artışları ile birlikte yoksulluk sınırının altına düştüğünü söyleyerek, “TÜİK’in düşük enflasyonları, zam adı altında sadaka gibi yapılan maaş zamları geride kalan bu süreçte eksiye düştü ve memurların maaşları eridi” ifadelerini kullandı.

TEK ÇARE EK ZAM

Bu nedenle tek çarenin ek maaş zammı olduğunu söyleyen Ceylan, Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrası zamların da geleceğini, başta memur olmak üzere tüm çalışanların perişan olacağını söyleyerek, “Pandemi nedeniyle ülkemizde piyasalar zaten varlığını sürdüremeyecek duruma sürüklenmiştir. Piyasaların içinde bulunduğu olumsuz koşullar doğal olarak memurları da olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA