Memurlar Seçim Öncesi Ek Zam İstiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltileceğini açıklamasından sonra memurlar da seçim öncesi ek zam isteklerini duyurmaya başladı.

Memurlar Seçim Öncesi Ek Zam İstiyor

Memurlar Seçim Öncesi Ek Zam İstiyor

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine hazırlanırken, vatandaşlara seçim öncesi hükümetten müjdeler gelmeye devam ediyor. Uzun süredi gündemde olan emeklilere bir müjde geçtiğimiz akşam ortak yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye yükselteceklerini duyurdu. Erdoğan'ın bu müjdesi emekli vatandaşların bir kısmı tarafından sevinç için karşılanırken, normalde en düşük emekli maaşından yüksek alan diğer emeklilerde zam istediklerini açıklamaya başladılar.

Memurla sosyal medya üzerinden seslerini duyurma çalışıyor

Erdoğan'ın bu müjdesinden sonra memurlarda sosyal medya üzerinden ek zam istediklerini duyurmaya başladı. Milyonlarca memur yaptıkları paylaşımda, eriyen maaşlarına karşılık olarak seçim öncesi en düşük emekli maaşına yapılan yaklaşık yüzde 36 zam oranında maaşlarına zam istedikeri yazdı.

Emekliler bayram ikramiyelerine zam bekliyor

Öte yandan en düşük emekli maaşına yapılan zam sonrasında, önümüzde ki günlerde de tüm emeklileri ilgilendiren bayram ikramiyelerine zam yapılması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu konunun gelecek hafta başında çözüleceğini belirtti.