Memurlar için kritik tarih! Seyyanen zam açıklaması geliyor..

Memurlar için kritik tarih! Seyyanen zam açıklaması geliyor.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlara Ocak ayında ilk önce yüzde 25 oranında, daha sonra ertesi günü bu sayı revize edilerek yüzde 30 oranında zam haberini vermişti.

Memurlar için kritik tarih! Seyyanen zam açıklaması geliyor..

Memurların beklentilerinin çok altında kalan bu oran sonrasında ek bir beklenti oluşmuş, uzmanlar tarafından seçim öncesi bir zammın daha geleceğini ifade etmişlerdi. Lakin yaşanan deprem sonrasında bu ertelenmişti.

Memurlar için seçim öncesi zam kapısı kapanmıştı!

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin ise memur zamları için toplu sözleşme görüşmelerini işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da tüm zamları yaptık diyerek seçim öncesi olası bir memur zamları için kapıyı kapatmıştı. Yaşanan büyük felaket sebebiyle memurlara yapılacak ek bir seyyanen zammın ertelendiği konuşuluyor.

Memurlara o tarihte zam haberi geliyor!

Seçim öncesi bir zam yapılmasa da memurlara seçim vaadi olarak bir müjdenin verilmesi bekleniyor. Bunun için en uygun yer de 1 Mayıs tarihinde yapılacak olan Memur Sen Kongresi. Buraya Cumhurbaşkanı Erdoğan davet edilecek. Eğer Sayın Erdoğan müsait olur da bu kongreye katılırsa burada seyyanen zam için müjde vermesi bekleniyor. En düşük memur maaşlarını yukarı çekecek bir zam ve maaşı 20 bin Lira’ya kadar olan memurlar için seyyanen bir zam vermesi bekleniyor.

Memurların alım gücü yerlerde!

Memur maaşları orta sınıftaydı. Araba ve ev ihtiyaçlarını karşılayabilen memurlar bugünlerde kira ödemekte bile zorlanıyor. Ay sonunu düşünen memurlar kendilerini işe veremiyorlar. Yıllardır eğitimlerine yaptıkları masraflar sonucunda hak ettikleri ücretin bu olmadığını düşünüyorlar. Kamuya giriş için verilen tonlarca emek var. Hükümetten bu konu hakkında adım atmasını talep ediyorlar. Artık iş talepten çıkmış zaruri hale gelmiştir. O yüzden gerek hükümetin gerekse muhalefetin iktidara geldikleri zaman amasız fakatsız memur maaşlarına ek bir iyileştirme yapacaklarını düşünüyoruz.