Memurlar ek zam istiyor

Asgari ücret belirleme görüşmeleri devam ederken, memur sendikalarından da ek zam talepleri gelmeye başladı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memurlara Ocak ayında ek zam istedi.

Memurlar ek zam istiyor

Milyonların beklediği 2023 yılı asgari ücret belirleme görüşmelerinde sona gelinirken, memurlardan Ocak ayı için ek zam talebi geldi.  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memurlara Ocak ayında ek zam istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret belirleme toplantıları sonrasında bugün memur sendikası olan Türkiye Kamu-Sen yönetimini kabul etti. Bakan Bilgin ile yapılan görüşme sonrasında Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ek zam konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

3600 ek göstergede talepler karşılandı

Memurlar için 3600 ek gösterge ile ilgili sendikanın taleplerinin büyük bir kısmının gerçekleştirildiğini aktaran Kahveci, geçen yıl tüm ücretlerde asgari ücret kadar olan kısmın vergi dışı bırakıldığını anımsatarak, "Bu uygulama, enflasyonun yüksek olması münasebetiyle istenen yansımayı oluşturmadı. Şu anda talebimiz; çalışanlar üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi ve kamu görevlilerimizin yüzde 15 vergi oranında sabitlenmesi." dedi. 

Ocak ayında ek zam talebi

Ocak ayında memur maaşlarına enflasyon ve toplu sözleşme zammının yanında ek zam yapılmasını istediklerini belirlen Kahveci, "Enflasyonun yüksek seyri, temel gıda ve ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları dikkate alındığında kamu çalışanlarımızın kayıplarını önlemek amacıyla bir ek zam yapılması gerektiğini Sayın Bakan ile paylaştık. Ocak ayı itibarıyla çalışanlara ilave bir zam yapılması artık zaruri bir hal almıştır. Bununla birlikte çalışanlarımızın alım gücünü artırabilmek için de artık ücretlerde refah payı uygulamasına geçmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde mutlaka enflasyon farkının aylara tekabül eden kısmının maaşlara yansıtılarak kayıpların önüne geçilmeli. Bunun yanında, vergi yükü çalışanlar için ciddi bir yük." dedi