Memurlar bayram ikramiyesinde ısrarcı

Emekli vatandaşlara yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerinden memurlarda kendilerine verilmesi konusunda ısrarcı.

Memurlar bayram ikramiyesinde ısrarcı

Bilindiği gibi 2018 yılından bu yana emekli vatandaşlara yılda iki kez olmak üzere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye veriliyor. İlk başlarda bin tl olarak ödenen ikramiyeler geçtiğimiz sene bin 100 TL'ye çıkarılmıştı. Bayram ikramiyeleri bu sene ise yüzde 82 'lik zam ile birlikte 2 bin liraya çıkarıldı. 

Memurlar bayram ikramiyesine ısrarcı

Öte yandan memurlarda uzun süredir, emekli vatandaşlara verilen bayram ikramiyelerinin kendilerine de aynı şekilde verilmesini istiyor. Memurların bu isteklerine karşılık henüz bir açıklama gelmezken, memurlar seçim öncesinde bu taleplerini kabul ettirme konusunda ısrarcı davranıyor. Memurlar ile birlikte iki büyük memur sendikası olan Memur Sen ve Kamu Sen memurlara da bayram ikramiyelerinin ödenmesi için hükümete seslerini duyurmaya ve TBMM'de görüşülen torba kanuna bunun eklenmesini istiyor. 

Türk Eğitim Sen Genel BaşkanıTalip Geylan açıklamasında; “Devletimiz, yılda iki kez işçi, işçi ve memur emeklisine Bayram İkramiyesi ödüyor. Kamuda bu haktan mahrum kalan ise yalnızca görevi başındaki memurlarımızdır ki, bu durum da bir ayrımcılık olarak adaletsizliği doğurmuştur. Hiç şüphe yoktur ki, ülkemizin ekonomisi, kamu çalışanlarına da bu ikramiyeyi verecek güçtedir. Türkiye Kamu-Sen olarak diyoruz ki; önümüzdeki hafta TBMM gündemine getirilecek torba kanun düzenlemesiyle, epeydir gecikmiş olan MEMURA BAYRAM İKRAMİYESİ artık hayata geçirilsin.” ifadelerini kullandı.