Memur Zammında Son Dakika Gelişmesi

Son dakika haberi: Memurların toplu sözleşmesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Memur Sen , hükümetin yeni teklifinin de kabul edilemez olduğunu söyledi.

Memur Zammında Son Dakika Gelişmesi

Son dakika: Memur kesimini temsil eden sendika ikinci zam teklifini de kabul etmedi.

Memur Sen Genel Başkanı bir son dakika açıklaması yaptı. Yalçın yaptığı açıklamada yeni teklifin de kabul edilemez olduğunu söyledi. 

5,5 milyondan fazla memur ve memur emeklisini ilgilendiren 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde gece yarısı sürprizi yaşanmış ve hükümet yeni bir teklif sunmuştu. 

Gece saatlerinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sendikalar adına pazarlığı yürüten Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın'a 2020 için yüzde 4+4'lük, 2021 için yüzde 3+3'lük teklif sundu.

Bu teklifin ardından sabah saatlerinde açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir teklif sunuldu. Müzakere için son 1,5 günlük süremiz kaldı. Müzakare süresini uzatmak ve zam oranının yükseltilmesini istiyoruz. İkinci teklif de tepkimizin anlaşılmadığını gösteriyor. Teklifte yeterli zam oranı yok, müzakereye uygun değil. Sözleşme imzalamanın uzağındayız. 2 gün daha müzakere süreci uzatılmalı. Yeni bir teklifin en geç bugün sunulmasını bekliyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA