Memur yetkili sendika toplu sözleşme masası hazırlıklarına başladı

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Genişletilmiş Başkanları Kurulunda 7. Dönem Toplu Sözleşme’de ortaya konulacak tekliflerin ve yol haritasının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları da masaya yatırıldı.

Memur yetkili sendika toplu sözleşme masası hazırlıklarına başladı

Milyonlarca memurun 2024- 2025 yıllarında alacakları zam oranı, Ağustos ayında başlayacak olan toplu sözleşme masasında belli olacak. Toplu sözleşme masasında hükümet ile pazarlık edecek yetkili sendika ise Memur Sen sendikası.

Bu sebeple Memur Sen'de Ağustos ayında hükümet ile yapılacak toplu sözleşme anlaşması hazırlıkları da başladı.Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Genişletilmiş Başkanları Kurulunda 7. Dönem Toplu Sözleşme’de ortaya konulacak tekliflerin ve yol haritasının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları da masaya yatırıldı.

"Kamu görevlilerine daha çok kazanım sunmak için nitelikli çalışmalara imza atacağız"

Genel Kurul süreçlerinin ve yeni dönem yol haritasının ele alındığı toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sendikalarımız genel kurul süreçlerini kardeşlik ve nezaket çerçevesinde tamamlayarak Memur-Sen’e yakışır bir süreç geçirdiler. Görevi devreden arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyor, göreve yeni seçilen arkadaşlarımıza hayırlı hizmetler ve başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, yeni dönemde hep birlikte kamu görevlilerine daha çok kazanım sunmak için nitelikli çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

Sendikaların üye sayılarının belirlendiği 15 Mayıs mutabakatlarına da değinen Yalçın, “14 Mayıs Genel Seçimleri ile aynı zamana denk gelmesi bakımından bu yıl farklı bir atmosferde üyelik çalışması gerçekleştireceğiz. Kazanımlarımızı en iyi şekilde anlatarak üye sayımızı artıracak ve bir kez daha yetki bayrağını güçlü bir şekilde kavrayacağız. 7. Dönem Toplu Sözleşme masasında yetkili olarak oturmak ve kamu görevlileri için yeni kazanımlara imza atmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.