Memur ve Memur Emeklileri Dikkat: Maaş Zammı İçin Kritik Rakam Açıklanıyor

Toplu sözleşme görüşmelerinde kritik gün geliyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam teklifi açıklanıyor.

Memur ve Memur Emeklileri Dikkat: Maaş Zammı İçin Kritik Rakam Açıklanıyor

Memurların maaş zamları belli oluyor.

Kamu personellerinin 2020-2021 maaş zamları için toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Sendika temsilcileri ve hükümet temsilcileri bugün tekrar bir araya gelecek ve 16 Ağustos 2019 günü rakamlar açıklanacak.

Hükümet, 5,2 milyon memur,sözleşmeli personel ve memur emeklisi için maaş zam teklifini 16 Ağustos günü açıklayacak.

BUGÜN DE TOPLANTI VAR

Memurları temsil eden sendikalar ile hükümet kesimi , 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek için üçüncü toplantıyı 15 Ağustos'ta, dördüncü toplantıyı ise 16 Ağustos'ta yapacak.

ALİ YALÇIN 'DAN AÇIKLAMA

Memurları toplu sözleşmede temsil eden Ali Yalçın , hükümetin teklifi ile ilgili bir açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında hükümetten müzakere edilebilir bir teklif beklediklerini ifade etti.

MEMUR SEN 'İN TİS TEKLİFİ

Yalçın, 2020-2021 Toplu Sözleşmesi'nde taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talep ettiklerini belirterek, bu taleplerin makul ve karşılanabilir olduğunu söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA