Memur ve Emekliye Yüzde 10 Refah Payı

Memur ve emekli için müjdeli haber geliyor. Hükümet Ocak ayında milyonlarca emekli ve memura yapılacak enflasyon zammının yanında yüzde 10 oranında refah payı zammı yapılacağı kulis bilgileri arasında geldi

Memur ve Emekliye Yüzde 10 Refah Payı

Memur ve Emekliye Yüzde 10 Refah Payı

Son dönemlerde artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında alım gücü düşen emekli ve memurun ekonomik durumlarının düzeltilmesi için hükümet çalışmalara başladı. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda çalışma için talimat verdi. Kulislerde konuşulanlara göre memur ve emekli maaşlarına Ocak 2023'te yapılacak enflasyon ve toplu sözleşme zammının yanında refah payı zammı da yapılacak. Yapılacak refah payı zammı oranında yüzde 10 olacağı belirtildi.

En düşük emekli maaşına seyyanen zam

Memur ve emekliye verilen refah payı zammı sonrasında, bir çalışmada şu anda 3,500 TL alan emekli vatandaşlara yönelik olacak ve en düşük emekli maaşının seyyanen zam ile yükseltilmesi sağlanacak.Konuyla ilgili olarak Erdoğan, geçtimiz günlerde kurmaylarıyla toplantı yaptı ve toplantıda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz. ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ne kadar olacak ? 

Çalışmanın bir diğer ayağıdaki asgari ücretli olacak ve yılbaşında asgari ücretliyede enflasyon üzerinde zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.Kulislerde bu rakamın 7 bin 500- 8 bin lira aralığında olacağı belirtiliyor.