Memur ve Emeklinin Zamlı Maaşları Ne Zaman Yatacak

Memur ve emeklinin yüzde 30 maaş zammı mecliste kabul edilirken Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki yüzde 30 zam ne zaman alınacak?

Memur ve Emeklinin Zamlı Maaşları Ne Zaman Yatacak

Kamu görevlilerinin aylık ücretlerine 2023 yılı için enflasyon oranına göre yüzde 16,48 artış ve yüzde 13,52 ek zamla yüzde 30 maaş zammı verilecek. Bununla beraber en düşük emekli maaşları da 5.500 TL’ye çıkarılacak.

Şimdi herkesin aklında aynı soru: maaş farkları ne zaman yatacak?

Normal şartlarda memurlar zamlı maaşlarını 15 Ocak’ta alıyor. Ancak yüzde 30 olarak belirlenen zamlı maaşlarda teknik çalışmalar devam ettiği için 15 Ocak’ta zamlı maaşların yetişmesi beklenmiyor.

Toplu Sözleşme Enflasyon Farkı 15 Ocakta

Memurlar ve memur emeklilerine 15 Ocakta toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 16,48 oranında zamlı maaşlar verilecek.

En Geç 8 Gün İçinde

Ancak ek zamların teknik çalışmasının yetişmesi zor olduğu için ek zam farkı ise en geç bir hafta yada 8 gün içerisinde ödenecek.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Zamlı Maaşları Ne Zaman Alacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise durum farklı bir şekilde işliyor. Emekliler Ocak maaşlarını 17-28 Ocak tarihlerinde alacak. Emeklilerin bu tarihlerde yüzde 30’luk zammı alması mümkün görünüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /