Memur ve Emeklinin Zam Oranı Belli Oluyor

Milyonların beklediği zam oranı birazdan belli oluyor. Memur ve emeklinin Ocak ayı zam oranı bugün TÜİK tarafından Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte büyük oranda belli oluyor..

Memur ve Emeklinin Zam Oranı Belli Oluyor

Memur ve Emeklinin Zam Oranı Belli Oluyor

Milyonların beklediği Ocak ayı zam oranı bugün TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyon verisi ile büyük oranda netlik kazanıyor. TÜİK saat: 10.00'da Aralık ayı enflasyonunu duyurmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin Ocak ayında maaşlarına alacakları zam oranı belli olacak. Öte yandan hükümet geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, memur ve emekli için enflasyon rakamlarının yanında refah payı zammı verileceğini de duyurmuştu.

Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak ?

Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon farkına ve toplu sözleşmeden kaynaklı rakama göre memur ve emeklilerinin zam oranı şu an yüzde 15,11, bu rakam üzerine Aralık ayı enflasyonu ve verilecek refah payı zam oranının eklenmesiyle birlikte zam oranı belli olacak. 

Asgari ücrete yapılan memur ve emekliye yapılacak mı ?

Öte yandan geçtiğimiz gün asgari ücrete yapılan yüzde 55'lik zam sonrasında milyonlarca memur ve emekli maaşlarına aynı oranda zam yapılması için seslerini hükümete duyurmaya çalışıyor. Son kararın önümüzde ki günlerde açıklanması bekleniyor.