Memur ve Emeklinin Temmuz Zammı Şekilleniyor! İşte güncel zam oranı

TÜİK tarafından Nisan ayına ait enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin Temmuz ayında alacaklarını zam oranı da şekillenmeye başladı. İşte güncel olarak memur ve emeklinin Temmuz ayında maaşlarına alacakları zam oranı..

Memur ve Emeklinin Temmuz Zammı Şekilleniyor! İşte güncel zam oranı

Piyasaların olduğu kadar memur ve emeklinin de gözü kulağı TÜİK tarafından açıklanacak Nisan ayı enflasyon rakamlarındaydı. TÜİK bugün sabah Türkiye'de Nisan ayında gerçekşen  enflasyon oranını yüzde 7,25 olarak açıklanmasıyla birlikte , 2022 yılının ilk 4 ayında gerçekleşen toplam enflasyon yüzde 28,62 olarak kayıtlara geçti. Yıllık olarak enflasyon ise yüzde 69,96 olarak açıklandı.

Memur maaşlarına yüzde 24,21 fark - Güncel oran

TÜİK tarafından açıklanan bu resmi rakam ile birlikte memurlar daha şimdiden yüzde 24,21 enflasyon farkı almaya hak kazandı. Memurların Temmuz ayında maaşlarına alacak enflasyon ek zam oranı ise Mayıs ve Haziran ayında gerçekleşecek olan enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte netlik kazanacak. 

Memur Ocak ayında yüzde 7,5 zam almıştı

Öte yandan memur sendikalarıyla hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme ile birlikte milyonlarca memur Ocak ayında maaşlarına yüzde 7,5 oranında zam almıştı. Yapılan anlaşmaya göre ilk 6 ay içerisinde gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 7,5 rakamını geçmesi durumunda arada fark memurlar ek enflasyon zammı olarak ödenecek.

Emekli zammı ne kadar olacak ?

Milyonlarca emeklinin Temmuz ayında maaşlarına alacakları zam oranı ise 2022 yılının ilk 6 ayında gerçekleşecek olan toplam enflasyon oranı kadar olacak.