Memur ve Emeklinin Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında alacakları zam oranının ne kadar alacağını araştırıyor. TÜİK tarafından Mart ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte Temmuz zammı yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki Memur ve Emeklinin Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak? İşte detaylar..

Memur ve Emeklinin Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammında. TÜİK tarafından Mart ayı enflasyon rakamının da açıklanmasıyla birlikte maaşlara Temmuz ayında yapılacak zam oranı yavaş yavaş netleşmeye başladı.

İlk 3 aylık enflasyon yüzde 22,81

TÜİK tarafından mart ayı enflasyonu %5,46 olarak açıklanmasından sonra 2022 yılının ilk 3 ayında gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 22,81 olarak kayıtlara geçti.

Temmuz zammı yavaş yavaş netleşiyor

Öte yandan memur sendikaları ve hükümet arasında geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmelere göre memurlar Temmuz ayında yüzde 7 zam alacak. Ancak bu orana ek olarak memurlar yılın ilk ayında gerçekleşen enflasyon oranının yüzde 7,5 oranını aşmasıyla birlikte aradaki farklı Temmuz maaşlarına ek zam olarak alacak. Yani 2022 yılının ilk 6 ayında gerçekleşen toplam enflasyon (ilk 3 ayda yüzde 22,81) oranından yüzde 7,5 düşüldükten sonra kalan oran ek zam olarak yansıtılacak. Tahminlere göre bu oranının yüzde 30-32 oranında gerçekleşmesi bekleniyor.

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak ?

2022 yılının ilk 6 ayında gerçekleşecek olan (tahminen yüzde 30-32) toplamdan enflasyon oranının tamamı emekli maaşlarına temmuz zammı olarak yansıtılacak.