Memur ve Emeklinin Alacağı Temmuz Zam Oranı Netleşiyor!

Memur ve emeklinin Temmuz ayında maaşlarına alacakları zam oranı netleşmeye başladı. 3 Haziran Cuma günü TÜİK tarafından açıklanacak Mayıs ayı enflasyon rakamları ile zam oranının netleşmesi bekleniyor. Peki Memur ve Emekli temmuz ayında ne kadar zam alacak ?

Memur ve Emeklinin Alacağı Temmuz Zam Oranı Netleşiyor!

Memur ve Emeklinin Alacağı Zam Oranı Netleşiyor

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı TÜİK tarafından açıklanacak Mayıs ayı enflasyon rakamlarında. 2022 yılının ilk 4 ayında gerçekleşen enflasyon oranı  yüzde 31,71 oldu. Bu şartlar milyonlarca emekli Temmuz ayında şimdiden yüzde 31,71 zam oranını hak etti.

Emekli şimdiden yüzde 31,71 zam hak etti

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre Emekliler şimdiden yüzde 31,71 zam oranını  hak etti. Yani bundan sonraki aylarda enflasyon oranı sıfır çıksa bile yüzde 31,71 SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için belirleyici olacak. Mayıs ve Haziran enflasyon oranının duyurulması sonrası bu zam oranı daha da artacak.

Memur için güncel zam oranı yüzde 31,21

Memurlar için ise durum biraz daha farklı. Milyonlar memur Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme ile birlikte Ocak ayında maaşlarına yüzde 7,5 oranında zam aldı. Ancak şu ana kadar gerçekleşen yüzde 31,71 olunca, memur ise aradaki fark kadar yani yüzde 24,21 oranında zam hak etti. ÖTe yandan memur Temmuz ayında oluşacak enflasyon farkı üzerinde yüzde 7 'de toplu sözleşmeden gelen zam oranını alacak. Diğer bir değişle Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşecek enflasyon rakamı hariç, memurun şu an ki güncel zam oranı ise yüzde 31,21. Mayıs ve Haziran aylarında oluşacak enflasyon oranı da bu rakam üzerine eklenecek ve memurların Temmuz ayında alacakları zam oranı kesinleşecek.