Memur ve Emekli Maaşlarında Milyonları İlgilendiren Ek Ödeme Detayı

Cumhurbaşkanlığı 2023 yıllık programına, çalışan vatandaşların enflasyon canavarına karşı korunması, kritik bazı projelerin yaşama geçirilmesi, istihdamın artırılması ile öğrenci, esnaf, emekli, tasarruf sahibini ve işletmeleri koruyan önemli adımlar damgasını vurdu.

Memur ve Emekli Maaşlarında Milyonları İlgilendiren Ek Ödeme Detayı

Bireysel emeklilik sisteminde katılım sağlayan vatandaşların finansman gereksinimleri sebebiyle imza attıkları sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri aracılığı ile sistemden ayrılmadan avantajlı şartlarda kredi çekebilmeleri açısından aracın devri uygulaması hayata geçirilecek.

Katılımcıların ortalama fon büyüklükleri, ortalama tüketici kredisi tutarları göz önünde bulundurularak çalışma yapılacak nokta katılımcılar, bankalar ile emeklilik şirketleri arasındaki koordinasyonu sağlayacak bir altyapı kurulacak.

Çalışanlar İle Emekliler De Korunacak 

Ücretlilerin, kendi hesaplarına çalışanların, kendi aylıklarının 2023 Ocak Temmuz aylarında önceki 6 aylık enflasyon tahmini dikkate alınmak suretiyle artırılacak. 


Kamu görevlileri ile yapılan toplu sözleşme hükümleri kapsamında memur maaşları, emekli aylıkları Ocak 2023 tarihinde yüzde 8; Temmuz ayı içerisinde %6 oranında artırılacak. Enflasyon farkları da diğer taraftan ilave olarak hesaplara yansıyacak. 

SGK'ya faturalı ödemeler, ek karşılıklar, emekli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen ek ödeme, devlet katkısı, prim teşviklerinin kaynaklanan transferler ile prim ödeme gücü bulunmayanların genel sağlık sigortası primleri de dahil olmak üzere 582 milyar lira üzerinde bütçe transferi sağlanacak. 2023 senesinde işsizlik sigortası fonu varlığı 135 milyar liraya çıkacak.