Memur Sen, Kamu Personellerinin 2022 ve 2023 Maaş Zammı İçin Tarihi Açıkladı

Memur Sen Genel Başkanlığından bir son dakika açıklaması yapıldı ve kamu personellerine yapılacak maaş zammının Ağustos ayında belirleneceğini ve bir ön çalışma grubu kurulacağı bildirildi.

Memur Sen, Kamu Personellerinin 2022 ve 2023 Maaş Zammı İçin Tarihi Açıkladı

Son dakika : Memur maaş zam tarihi açıklandı.

Memur Sen 'den bir son dakika açıklaması yapıldı ve kamu personellerinin 2022 ve 2023 yılı maaş zamları için kritik tarihe yer verildi. 

BAKAN ZİYARET ETTİ

Memur Sen 'den yapılan yazılı açıklamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un Memur Sen Genel Merkezi 'ne bir ziyarette bulunduğu ve söz konusu görüşmede önemli konuların gündeme geldiği bildirildi. 

Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanları ile Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem'in de hazır bulunduğu toplantıda kamu personellerinin sorunları, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı ve gündemi, sözleşmeli personele ilişkin mevcut sorunlar ve kadro talebi, 6. Dönem Toplu Sözleşme konuları görüşüldü.

Görüşme ile ilgili bir açıklama yapan Memur Sen Genel Başkanı Yalçın, “Bu ay içerisinde yapılacak KPDK toplantısı öncesinde Konfederasyonumuza yaptığı ziyaretten dolayı Sayın Bakana teşekkür ediyoruz. KPDK öncesi çalışma hayatına, kamu görevlileri sendikacılığı sahasına, konfederasyonumuzun ve sendikalarımızın münhasır gündemlerine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Selçuk’un, ifade ettiğimiz sorun tespitlerine ve çözüm önerilerine dönük değerlendirmeleri KPDK toplantısında Toplu Sözleşme sürecine dönük kolaylaştırıcı ve zaman kazandırıcı çalışmalar için ortak kararlar alma beklentimizi arttırdı. Sayın Bakana, nazik ziyareti ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür ediyoruz”  dedi.

TOPLU SÖZLEŞME İÇİN ÖN ÇALIŞMA: ZAM TARİHİ AÇIKLANDI

Memur Sen 'den yapılan açıklamada 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin Ağustos ayında yapılacağına , zam görüşmelerine kısa süre kala bir ön çalışma yapılması gerektiğine yer verildi.

2020 ile 2021 maaş zamları 2019 yılında belirlenmiş ve zma oranları tepki çekmişti. Sizce 2022 yılında memurlara ne kadar maaş zammı verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA