Memur Maaşları Kurban Bayramı Öncesinde Yatar mı?

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca memur Temmuz ayı maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde yatıp yatmayacağını merak etmeye başladı. Peki 9 Temmuz 2022 tarihinde olan Kurban Bayramı öncesinde memur maaşları hesaplara yatırılacak mı? İşte detaylar..

Memur Maaşları Kurban Bayramı Öncesinde Yatar mı?

Memur Maaşları Kurban Bayramı Öncesinde Yatar mı?

9 Temmuz 2022 tarihinde kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca memurun merak ettiği konularda birisi de Temmuz maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde yatırılıp yatırılamacağı hususu oldu. Milyonlarca memur internet ortamında Kurban Bayramı öncesinde zamlı Temmuz maaşlarının ödenip ödenmeyeceğinin araştırıyor. Peki Kurban Bayramı öncesinde memur maaşları hesaplara yatırılacak mı? 

Şu ana kadar hükümet kanadından herhangi bir resmi açıklama gelmedi ancak Temmuz ayı maaşlarının zamlı olacağı hesaba katılırsa, Temmuz maaşlarının kurban bayramı öncesine yetiştirilmesi biraz zor gibi görünüyor. Konuyla ilgili olarak resmi açıklama gelirse size değerli okuyucularımız ile kamubulteni.com adresinde paylaşılacak.

Temmuz maaşları zamlı olacak

Öte yandan milyonlarca memur temmuz ayında zamlı maaş alacak. Şu anada kadar hesaplanan enflasyon farklı ve temmuz ayı toplu sözleşme zam oranı sebebiyle memurların temmuz ayında alacakları zam oranı yüzde 35'i aşmış durumda.

Refah payı verilecek mi ?

Ayrıca milyonlarca memur Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan enflasyon ek zammı ve toplu sözleşme ek zammının yanında refah payı zammı da bekliyor. Eğer beklendiği gibi refah payı zammı da yapılırsa, memurların temmuz ayında maaşlarına alacakları zam oranı yüzde 40- 42 oranında olabilecek.