Memur Maaşını Katladı: Belediyede En Düşük İşçi Maaşı 7500 TL Oldu

Foça Belediyesi'nden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre belediye ile DİSK arasında toplu sözleşme imzalandı ve en düşük işçi maaşı 7 bin 500 liraya çıkarıldı.

Memur Maaşını Katladı: Belediyede En Düşük İşçi Maaşı 7500 TL Oldu

Foça Belediyesi'nde rekor maaş.

Foça Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı. Önceki gün imzalanan toplu sözleşme ile belediye çalışanlarına rekor maaş zammı yapıldı. Gerçekizmir'de yer alan haberde Foça Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. DİSK ile belediye tarafından imzalanan toplu sözleşme 64 kadrolu işçiyi kapsıyordu.

Söz konusu sözleşme ile birlikte belediye bünyesinde çalışan işçilerin en düşük maaşı 7 bin 500 TL seviyesine yükseltildi. 

Genel İş Sendikası, Belediye personelleri ve belediye yetkililerinin katılımı ile düzenlenen toplu sözleşme töreninde Genel İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Aydın Tekin bir açıklamada bulundu. Tekin yaptığı açıklamada emekten yana tavır alan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'e teşekkür  etti ve "Emekçinin halinden en iyi emekçi anlar. O da itfaiyede emekçiydi. Bizim sendikamızın da üyesiydi, iş yeri temsilcisiydi. Pandemi sürecinde bu sözleşmeyi yapmak önemliydi. Foça halkına , çalışanlara, ailelerine,, belediyeye hayurlı olmasını diliyoruz." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz törende yaptığı açıklamada toplu sözleşme ile maaşlara gelen zammmın çok güzel olduğunu söyledi ve "İyi de bir rakam oldu. Güle güle harcasınlar. Emeklerinin karşılığını alıyorlar. Bu zor zamanda ellerini hiçbir yerlerinden çekmediler. Her yere koştular. Analarının ak sütü gibi helal olsun." dedi.

Maaş zammı ile en düşük işçi maaşı 7 bin 500 lira oldu.