Memur, İşçi ve Asgari Ücretli'ye Büyük Müjdeler Yolda: Zam, İkramiye ve Destek Ödemesi!

Seçimlere 18 gün kaldı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan engelli öğretmen atamasında çeşitli açıklamalar yaptı. Kamubulteni olarak bir haftalık memur, işçi ve asgari ücret haberlerini analiz ettik ve sizler için derledik.

Memur, İşçi ve Asgari Ücretli'ye Büyük Müjdeler Yolda: Zam, İkramiye ve Destek Ödemesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün engelli öğretmen ataması töreninde çeşitli açıklamalar yaptı. Bir haftadır gündemde olan memur zammı ile ilgili gelişmeler ne? İşçi maaşlarında ve ikramiye ödemelerinde son durum ne? Asgari ücrete zam gelecek mi? Bir haftalık gündemi takip edip sizler için analiz ettik.

Öncelikle memur maaşları ile başlayalım. Memur maaşlarına yüzde 30 ila 40 rasında seçim arafesinde zam geleceği artık bir çok kesim tarafından dile getiriliyor. Öyle ki memurlarnedio sitesinin kurucu Seyhan Hanım, Ak Parti milletvekilinden habrin doğruluğunu teyit ettiğini söylemiş. Buna göre 1 Mayıs'ta memur zammı açıklanacak. Bunun üzerine TGRT Genel Yayın yönetmeni Ercan Seki, yaptığı paylaşımda zam ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve oranın yüzde 30 olduğunu belirtti. Ercan Seki'ye göre 1 Mayıs'ta memurlara yüzde 30 ek zam açıklanacak.

İşçi maaşlarına ise iktidar yüzde 40 zam teklif etmiş Türk-İş ise yüzde 45 istediğini açıklamıştı. 

Her ne kadar anlaşma imzalanıp kesinleşmese de işçilere en az yüzde 40 zam ve bayramlarda ikramiye ödemesi yapılacak.

Asgari ücret ile ilgili çeşitli sansasyonel haberler yapılıyor. Ancak asgari ücrete seçim öncesi herhangi bir zam verilmesi beklenmiyor. Seçimden sonra ise asgari ücretin 15.000 TL çıkarılması için çalışma başlatılacağı düşünülüyor.

Kaynak: kamubulteni.com