Memur, Emekli ve İşçiye Müjde: Maaşlara Okkalı Zam Geliyor

Merkez Yönetim Kurulu toplantısında gündeme gelen maddelerden biri de ekonomi oldu. Toplumun her kesimine rahat bir nefes aldıracak adımları atılacağını işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılda memur, emekli ve işçi maaşlarında çok önemli artışlar olacağını duyurdu.

Memur, Emekli ve İşçiye Müjde: Maaşlara Okkalı Zam Geliyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. Erdoğan'ın gündeminde ise 2023 seçimleri yer alıyordu. Bu açıdan bakıldığında ele alınan hususlardan biri de milletvekilliği listeleriydi. Erdoğan'ın milletvekili listelerinin hassasiyetle hazırlanması gerektiğini ve listeler hazırlanırken de kamuoyu araştırmalarının, anketlerinde kesinlikle göz önünde bulundurulacağını dile getirdiği öğrenildi.


İşçiye, Emekliye Memura Yılbaşında Zam

Son dönemlerde art arda gelen zamlarla beraber vatandaşın alım gücünün ciddi manada düşmesi de toplantıda ele alınan konular arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yılbaşında işçi, emekli ve memurların maaşlarına okkalı bir zam yapılacağını da partililerle paylaştığı öğrenildi.


Öğrenim Kredileri Faizleri Silinecek
Toplantıda torba yasa tasarısına yönelik hazırlıklar da gündeme geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek torba yasada hangi tekliflerin bulunacağı istişare edildi. Torba teklifte ise pek çok düzenleme bulunacak. Bunların arasında öğrenim kredileri borçları da yer alıyor. Bu düzenleme ile 3 milyondan fazla gencin öğrenim kredilerinin faizleri silinecek.


EYT’de Son Durum
Diğer taraftan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar hususu ile alakalı çalışmaların da henüz olgunlaşmadığı dile getirildi. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Erdoğan'a bir sunum yapacağı bilgisi de öğrenildi. Çalışmanın kısa süre içerisinde tamamlanıp Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelmesi bekleniyor.