Memur-Emekli ve Asgari Ücret 2020 Ocak Zammı İçin Kritik Rakam Açıklanıyor

2020 asgari ücret , memur ve emekli maaş zammı ile ilgili beklenen rakam açıklanıyor. TÜİK tarafından açıklama bekleniyor. İşte tarih ve saat.

Memur-Emekli ve Asgari Ücret 2020 Ocak Zammı İçin Kritik Rakam Açıklanıyor

Memur ve emekli maaş zammı için kritik gün.

Kamu personellerini , asgari ücretlileri ve emeklileri yakından ilgilendiren açıklama geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Kasım 2019 enflasyon rakamlarının 3 Aralık 2019 günü saat 10.00 'da açıklanacağına yer verildi. 

TÜFE RAKAMLARI BEKLENİYOR

Memur, emekli ve asgari ücretlileri ilgilendiren TÜFE rakamları 3 Aralık 2019 Salı günü açıklanacak. Açıklama TÜİK resmi internet adresi üzerinden yayımlanacak. Yayımlanacak enflasyon rakamları kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

MEMUR MAAŞ ZAMMI

Kamu personellerinin maaşlarına toplu sözleşmeye göre yüzde 4 'lük zam gelecek. Buna ek olarak enflasyon farkı oluşursa memurlar , 2020 Ocak ayında maaş zammı alacak. Şimdiye kadar oluşan enflasyon farkına baktığımızda TEMMUZ---1,36, AĞUSTOS---0,89, EYLÜL---0,99 , EKİM---2,00.

Bu rakamlara bakacak olursak yüzde 5,24 'lük TÜFE oluştuğu görüldü.

Toplam TÜFE yüzde 5 'i geçtiği durumda , geçen sayı kadar yüzde 4 'lük TİS zammının üstüne eklenecek. 

Emekli maaş zammı da enflasyona göre olacak. Yarın açıklanacak enflasyon rakamları ile bu da netleşmeye başlayacak:

Asgari ücret görüşmeleri bugün başladı. Asgari ücrete gelecek zam için en önemli faktör enflasyon oluyor. Enflasyon rakamı asgari ücret görüşmelerine de etki edecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA