Memur Ek Zam Bekliyor

Kamu kurumlarında görev yapan yaklaşık 4,5 milyon memur artan hayat pahalılığı karşısında seçim öncesinde ek zam bekliyor

Memur Ek Zam Bekliyor

Memur Ek Zam Bekliyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yaklaşık 4,5 milyon memur son dönemlerde artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon sebebiyle seçim öncesinde maaşlarına ek zam bekliyor. TÜİK tarafından açıklanan Ocak ve Şubat aylarında ki toplam enflasyon oranı yüzde 10'a yaklaşırken, memurların Ocak ayında aldıkları zam daha şimdiden eridi. Bunu sebep gösteren memurlar ise seçim öncesi hükümetten en zam talep ediyor. 

Ocak ayında memur maaşlarına yapılan yüzde 30'luk artışın asgari ücrete yapılan zam oranının altında kalmasını da sebep gösteren memurlar ve memur sendikaları Mayıs ayında en az yüzde 15 ek  zam istediklerini her platformda getiriyor ve seslerini hükümete duyurmaya çalışıyor. 

Temmuz zam oranı netleşmeye başladı

Öte yandan gelen kulis bilgilerine göre ise hükümet kanadı memurların sesini duydu ve konuyla ilgili olarak çalışmalara başladığı yönünde. Ancak henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ayrıca şu anda açıklanan resmi rakamlara göre memurların Temmuz ayında alacakları toplu sözleşme zam oranına ek olarak yapılacak enflasyon ek zam oranı ise güncel olarak yüzde 1,8 civarında, Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak temmuz zam oranı ise Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla netlik kazanacak.