Meclis Yaz Tatiline Girecek-Mahkumlara Af-3600 Ek Gösterge-EYT-Yeni Askerlik İçin Kritik Haber

TBMM Genel Kurulu Temmuz ayında yaz tatiline girecek. TBMM 'nin tatile girecek olması ile birlikte akıllara, emeklilikte yaşa takılanlar, mahkumlara af, ek gösterge, yeni askerlik sistemi, nafaka ve hal yasası çıkacak mı sorusunu sormaya başladı. İşte detaylar ve son değerlendirmeler.

Meclis Yaz Tatiline Girecek-Mahkumlara Af-3600 Ek Gösterge-EYT-Yeni Askerlik İçin Kritik Haber

TBMM Temmuz 'da tatile girecek.

2017 ve 2018 yıllarında Temmuz ayında TBMM tatile girmişti. Yine bu yıl da Meclisin Temmuz ayında tatile girmesi planlanıyor. Peki Meclis tatile girerse bekleyen yasalar ne olacak? Ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar, mahkumlara af, yeni askerlik sistemi, hal yasası, nafaka yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Bu yasalar , meclis yaz tatiline girmeden önce çıkar mı? İşte detaylar.

MAHKUMLARA AF

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada mahkumlara af için Adalet Bakanlığı 'nın bir çalışmasının olduğunu söyledi. Çalışmaların tamamlanması sonucu konunun meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Ancak sadece çalışma olduğu belirtildi. Çalışmalarda hangi aşamada olunduğu, çalışmaların ne zaman sona ereceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Erdoğan geçtiğimiz gün af meselesinin 23 Haziran seçimlerinden sonraya kaldığını ifade etti.

3600 EK GÖSTERGE

Milyonlarca kamu personelini yakından ilgilendiren ek gösterge meselesi ise hala meclis gündemine gelmedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki vaat olan ek gösterge , ikinci 100 günlük planda yer almış ve bu planda sadece öğretmenlere ek gösterge verileceği belirtilmişti. Ancak ek gösterge meselesi hala TBMM Genel Kurulu 'na gelmedi. 

Seçimlerden sonraya kalan ek göstergenin meclis yaz tatilinden önce çıkmasına zor bakılıyor.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR TBMM 'NİN GÜNDEMİNDE YOK

EYT meselesi ise hala TBMM gündemine gelmedi. Erdoğan geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada da emeklilikte yaşa takılanlara kapıyı yeniden kapatmış ve yaşa takılanlar n umudu tükenmişti. Ancak Binali Yıldırım bir açıklama yaptı ve EYT için bakanlığın bir çalışmasının olduğunu söyledi. 

Yıldırım bu konuda ayrıntı vermedi.

YENİ ASKERLİK MESELESİ

Bayramdan önce yürürlüğe gireceği açıklanan yeni askerlik sistemi bayramdan sonraya kaldı. 11 Haziran 2019 günü meclisin açılması ile yeni askerlik meclis genel kurulunda görüşülmeye başlanacak.

Yeni askerlik sisteminin meclis tatile girmeden yürürlüğe gireceği açıklandı.

HAL YASASI VE NAFAKA MESELESİ

Bu iki konu hakkında da çalışmalar devam ederken , süreç hakkında net bir ifade kullanılmadı. 

Kadın-erkek vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

EYT-EK GÖSTERGE-ASKERLİK-AF VE TÜM HABERLERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN