Mazota Büyük Zam!

Küresel piyasalarda yaşanan kriz ve Rusya Ukrayna savaşı gerginliği sebebiyle petrol fiyatları yükselmeye devam ederken, bu gece motorine 1.79 kuruş zam geliyor. Peki benzine zam gelecek mi ?

Mazota Büyük Zam!

Yaşanan koronavirüs pandemi süreci sonrasında küresel çapta enerji ve petrol krizi sürüyor. Özellikle arz talep dengesinin bozulması ve Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle petrol fiyatları yukarı yönlü harekete devam ediyor.

Öte yandan ülkemizde vatandaşları dalgalanan petrol fiyatlarının etkisinden korumak için yaklaşık 2 senedir uygulanan eşel mobil sistemin devre dışı kalmasıyla birlikte küresel çapta petrole gelen zamlar pompa fiyatına yansımaya devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde yürütülen barış görüşmelerinin olum etkisiyle 98 dolara kadar geriyen brent petrol yeniden 110 dolara kadar yükselince akaryakı fiyatlarına zam kaçınılmaz oldu.

Mazota 1 lira 79 kuruş zam

Sektör kaynaklarından edinilen son bilgiler göre motorinin litre fiyatı, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 79 kuruş zam gelecek, bu zamla birlikte iller arasında ufak farklıklar olsa da motorinin litre fiyatı İstanbul'da 22 TL'ye, Ankara ve İzmir'de 22,10 TL'ye yükselecek.

Benzine ve LPG'ye zam yok

Motorine gelecek zam sonrasında benzin ve LPG'nin fiyatının değişiklik olmayacak.