Maske Takmayana Kıdem Tazminatında Kötü Haber: Tazminatsız Kovulabilirsiniz

İşyerinde maske takmayan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada maske takmayan çalışanların tazminatsız işten çıkarılabileceğine yer verildi.

Maske Takmayana Kıdem Tazminatında Kötü Haber: Tazminatsız Kovulabilirsiniz

Maske takmayana kötü haber: Tazminatsız kovulabilir.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kalabalık vatandaşların olduğu kapalı alanlarda ve dışarda maske takmak zorunlu hale geldi. Koronada normalleşmenin başlaması ile birlikte işyerleri yeniden açılmış ve vatandaşlar işbaşı yapmaya başlamıştı. 

Çalışanlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerinde alınan önlemlere uymak zorundadır. Birçok işyerinde çalışanların da maske takması zorunlu hale gelmişken maske takmayanlara kötü haber geldi. 

MASKEYİ İŞVEREN TEMİN EDECEK

Maske zorunluluğunun gelmesi ile birlikte işverenler, çalışanlarının işyerinde takacakları maskeleri temin etmek , onlara veriyorlar. 

Bir maskenin kullanılma süresi 3 saat. Günlük 8-9 saat çalışan bir işçiye işveren, günde 3 maske vermelidir. 

Çalışılan işyerinin türüne göre siperlik de veriliyor. 

SOSYAL MESAFE KURALI

İşyerinde sosyal mesafenin korunması , olası corona bulaşma riskini en aza indirmek için çok önemli. Bu nedenle yerlerde işaretlendirmeler yapılıyor , masalar belirleniyor ve çalışanlar bu şekilde sosyal mesafeye uyuyır. 

Çalışma yerinin yanı sıra yemek yenilen yerde, istirahat edilecek yerlerde de sosyal mesafe kuralına uyulması gerekiyor. 

MASKE KULLANMAYANA KÖTÜ HABER

İşyerinde uyarılara rağmen maske takmayanlar, maske takmayı reddeden çalışanlar, işyerinde sağlığı ve güvenliği tehlikeye soktuğu için uyarı alır. Uyarı alan işçi, maske takmamakta ısrar ederse tazminatsız şekilde işyerinden kovulabilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA