Maske Fiyatlarına Yüzde 36 Zam

Son dakika haberi: Korona virüsü ile ilgili açıklamanın gelmesinin ardından maske fiyatlarına gece yarısından sonra fahiş zamlar yapıldı.

Maske Fiyatlarına Yüzde 36 Zam

Rekor zam geldi.

Türkiye 'de corona virüsünün yayılmasının ardından en çok araştırılan konu maskeler oldu. Maske arayışına giren vatandaşlar,  eczaneler önünde uzun kuyruklar oluştururken birçok şehirde maske sıkıntısı yaşanmaya başladı.

İLK VAKA AÇIKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yarısı bir açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada Türkiye 'de ilk korona virüsü vakasının görüldüğünü söyledi. Almanya 'dan gelen bir vatandaşta görülen korona virüsü sonrası vatandaşın hemen karatinaya alındığı bildirildi. Korona virüslü vatandaşın ailesi ve yakınları da gözlem altına alındı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'DAN KORONA VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda tetkikler sonucunda Corona Virüs tespit edildi. Genel sağlık durumu iyi olan bu vatandaşımızın bu vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi de şu anda izlemeye alınmış durumda. Bu hastalığın ülkemize sirayet etmemesi için gereken her türlü önlemi vakitlice alalım. Ancak biz hangi tedbiri alırsak alalım yakın çevremizde bu kadar yaygınlaşmış bir virüsten tamamen korunmak maalesef mümkün olamadı. Ülkemizdeki vaka Avrupa kaynaklı, şimdilik tek bir örnekten ibarettir. Sağlık Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız ve kurumlarımızla işbirliği halinde gereken koruma tedbirlerini sıkı şekilde uygulayacak, nitekim yarın da dar çerçeve bir toplantıyı başkanlığımda yapacağız." dedi.

MASKE FİYATLARINA REKOR ZAM

Korona virüsünün Çin 'de ortaya çıkmasının ardından maske fiyatlarına fahiş zamlar gelmişti. Gece yarısı gelen korona virüsü sonrası maske fiyatlarına art arda fahiş zamlar gelmeye devam etti.

Son saatlerdeki değişim grafiği görülüyor. 

ŞİKAYET HATTI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan fahiş zamlar sonrası bir açıklama yaptı ve "Bizim 'Alo 175' çağrı merkezimiz var. Buraya ya da haksız fiyat artışı mobil uygulaması üzerinden resmen başvurmadığı sürece biz kendimizin resen takip ettiklerimiz dışında bir soruşturma açamıyoruz. Vatandaşımız şikayetçi olduğu konuları Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü’ne bu kanallardan bize iletebilir. Bunların dışında paket turlarla da ilgili şikayetler geliyor. Bunda da soruşturmalarımızı başlattık. Yine aynı kanun çerçevesinde mücbir sebepler nedeniyle tüketicinin paket turları iptal etme hakkı bulunmaktadır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA