Market ve Pazarlardaki Fahiş Fiyatlar İçin Dijital Alarm Sistemi Kuruluyor

Bazı market ve pazaryerlerinde uygulanan fahiş zamlar için hükümet devreye giriyor. Dijital alarm sistemi ile fiyat kontrolü yapılmaya çalışılacak.

Market ve Pazarlardaki Fahiş Fiyatlar İçin Dijital Alarm Sistemi Kuruluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda alınan son kararlar açıklandı. Market ve pazarlardaki gıda fiyatlarına gelen zamlarla ilgili yeni kararlar alındı.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun son toplantısında, ürün takibinin anlık olarak yapılmasına imkan sağlayacak yeni dijital bir sistemin kurulmasını kararlaştırdığı bildirildi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, son dönemdeki ekonomik gelişmeler ile küresel tedarik zincirlerindeki değişimin ve artan küresel emtia fiyatlarının enflasyon görünümü üzerindeki etkileri hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

Toplantıda, gıda ve emtia fiyatlarındaki gelişmelere yönelik tedbirler ile tarımsal üretimin artırılmasına ve gıda arz güvenliğinin daha da güçlendirilmesine yönelik önlemler detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıda ürün takibinin anlık yapılmasına imkan sağlayacak yeni bir dijital sistem kurulmasına karar verildi. Ayrıca artan enerji fiyatlarının etkilerini yönetebilmek üzere ek finansman imkanlarıyla enerji verimliliğini artıracak ilave önlemler toplantıda görüşülen konular oldu.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında, enflasyon beklentilerinin iyileştirilmesine ilişkin tedbirler, bütçe imkanlarının etkin kullanımına yönelik alınabilecek aksiyonlar ile yatırım ortamının iyileştirilmesi ve kalifiye insan gücünün geliştirilmesine yönelik önlemler değerlendirilerek, önceki toplantılarda alınan kararların uygulama sonuçları gözden geçirildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /