Market Poşetlerine Zam Geldi Ama Vatandaş Ödemeyecek

Son Dakika. Market poşetlerine yüzde 50 zam geldi. 1 Ocaktan itibaren geçerli. Gelen zammı market ödeyecek.

Market Poşetlerine Zam Geldi Ama Vatandaş Ödemeyecek

Remi Gazetenin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanlığının bazı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarlarını yeniden belirleyen karar yayımlandı. Buna market poşetlerinden birçok ürüne zam geldi. Ancak gelen zammı market ödeyecek, vatandaş poşete yine 25 kuruş ödeyecek.

Yayımlanan kararda market alışverişlerinde kullanılan plastik poşet ücreti zamlanarak 25 kuruştan 38,5 kuruşa yükseltildi. Uygulama 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmaya başlayacak. Buna göre marketler, piyasaya sürülen her poşet için 38,5 kuruş öderken vatandaşın ödeyeceği rakam 25 kuruş olacak.

Paylaşılan listeye göre 2023 yılı içinde adet başına binek araç lastiklerinden 6 TL, cinsine göre araç akülerinden 15, 60 ve 65 kuruş/kg, pil ve şarjlı pillerden 6, 9, 5, 15 ve 32 TL/kg, otomotiv pilleri ve lityum içeren araç bataryalarından 46 TL/kg, madeni yağdan 150 kuruş/kg, bitkisel yağdan 32 kuruş/kg, televizyon ve monitör gibi elektronik eşya, telekomünikasyon ekipmanları, küçük ev aletlerinden 60 kuruş/kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazları hariç olmak üzere beyaz eşyalardan 80 kuruş/kg, ilaçlardan 3,2 kuruş/kutu veya şişe geri kazanım katılım payı tutarı alınacak.

Bakan Kurum Açıklamıştı Zam Yok

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mecliste yaptığı açıklamada "Bu yıl aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /