Mahkumlara Af ve EYT'de Son Dakika Gelişmesi

Emeklilikte yaşa takılanlar ve mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İki tasarı da TBMM Başkanlığından komisyonlara gönderildi.

Mahkumlara Af ve EYT'de Son Dakika Gelişmesi

Son dönemlerin en çok konuşulan konusu olan mahkumlara af ile emeklilikte yaşa takılanlar meselesinda flaş gelişme !

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından hazırlanan ve gündemde tartışma yaratan mahkumlara af teklifi, TBMM Başkanlığından Adalet Komisyonu 'na gönderildi. Bu tasarının komisyona gönderilmesinin ardından emeklilikte yaşa takılanların durumuyla ilgili yasa teklifleri de yine TBMM Başkanlığı tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Teklifi hazırlayan ve her aşamasında bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız bu gelişmeyi Twittter hesabı üzerinden şu sözlerle duyurdu:

“Nihayet şartlı ceza indirimi kanun teklifi büyük bir mücadele sonunda Adalet Komisyonu’na gönderildi. Asıl mücadele şimdi başlıyor. Duanızı esirgemeyin”

Kamuoyunda büyük beklentiye yol açan ve siyasi tartışmaları tetikleyen, eski defterlerin açılmasına neden olan söz konusu teklife muhalefetin yanı sıra AK Parti de mesafeli bir şekilde yaklaşıyor.  Tekliften etkilenecek suçların kapsamı nedeniyle tartışılan teklifle ilgili gözler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki günlerde yapacağı görüşmeye çevrildi. Bu konuda sonuç geldiği anda ve gelişme yaşandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını telefonunuza indirin.

EYT DE KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Kamuoyunda büyük beklenti yaratan ve yıllardır gündemde olan çözüm bekleyen emeklilikte yaşa takılanların durumuyla ilgili yasa teklifleri de yine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. CHP, MHP ve HDP’lilerin verdiği 5 ayrı yasa teklifi komisyon gündemine girerken, AK Parti ise bu konuda çalışması olmadığını açıkladı. 

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Komisyonlar, iki tasarıyı da ayrıntılı şekilde inceleyecek. Olumlu ve olumsuzlukları göz önüne alınarak bu tasarılar ya direk kabul edilip oylamaya sunulacak; ya da bazı sadeleştirmeler değişiklikler yapılarak yine oylamaya sunulacak.

Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından bu tasarılar TBMM'den Cumhurbaşkanlığına gönderilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın onaylaması sonrası tasarılar kanun haline gelecek ve yürürlüğe girecek. 

EYT ve Af hakkında tüm gelişmelerden bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara