Maaşlara Zam Müjdesi! Yüzde 80 Zam İçin Anlaşmaya Varıldı

Ülke genelindeki çeşitli belediyeler, maaş zammı ile ilgili art arda duyurular yayınlamaya devam ediyorlar.

Maaşlara Zam Müjdesi! Yüzde 80 Zam İçin Anlaşmaya Varıldı

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz aylarda belli oldu. Çalışanların ve emeklilerin maaşlarının açıklanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili araştırmalara başladılar. Bu kapsamda, sendikalar ile belediye yönetimleri arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda maaş zammı için anlaşmaya varıldıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 80 Zam

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında MOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı 500 personel için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sosyal haklarıyla beraber yüzde 80’in üzerinde bir artış sağlandığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Bizler işverenler olarak arkadaşlarımızla iş görenler olarak bir bütünüz. Bizler bütüncül olarak hareket ettiğimiz zaman kurum ayağa kalkar ve ileriye gider. Tabii biz işverenler eşit işe eşit ücret politikasını benimsemediğimiz takdirde, iş yerinde çalışma barışını ve sosyal barışı bozarız. Çalışma barışının, çalışma koşullarının ve ücretlerin daha iyileştirilmesi noktasındaki çalışmalarımız da geldiğimiz günden itibaren devam ediyor.” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Belediye personelinin maaş zammı için sendikalar ile görüşmeler devam ederken, ilerleyen süreçte maaş zammına dair yeni duyurular yayınlanabilir.