Maaşlara Yüzde 40 Zam Kesinleşti

Kamu personelleri ve emekliler ile asgari ücretlilere ek zam için geri sayım devam ederken bir son dakika açıklaması geldi ve şimdiden yüzde 40 zammın kesinleştiğine yer verildi.

Maaşlara Yüzde 40 Zam Kesinleşti

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları sonrası memur ve emekliye yüzde 40 zam geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından dün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Mayıs ayı enflasyon rakamlarına yer verildi. Mayıs ayı enflasyon rakamı 2.98 seviyesinde geldi ve memurlar ile emekliler için 5 aylık enflasyon rakamlarına göre enflasyon farkı ve maaş zammı belli oldu.

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer bugün kaleme aldığı yazısında Ocak ayından bu yana açıklanan enflasyon rakamlarına göre hesaplama yapıldığında kamu personelleri ile emeklilerin en az yüzde 40 oranında zam alacağı görüldü. 

Son rakamlara göre baktığımızda kamu personelleri ile memur emeklileri en az yüzde 32.5 oranında zam alacak. Buna ek olarak yüzde 7 'lik toplu sözleşme zammı da alınacak ve toplam zam oranı yüzde 39.5 seviyesinde olacak. 

İşçilere, esnaflara ve çiftçi emeklilerine geçen 6 aylık enflasyon ooranında zam yapılacak. Yani yüzde 40 seviyesinde zam uygulaması olacak.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU YÜKSEK GELMESİ BEKLENİYOR

1 Haziran tarihinde art arda gelen zamlar , Haziran ayı enflasoyonunun yüksek gelmesine neden olacak ve zam oranı daha da artacak. 

MEMUR, EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE EK ZAM GELİYOR

Kamu personelleri , emekli ve asgari ücretli vatandaşlara, maaş zammı düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada çalışanların gelirlerini arttırmak için bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Daha önce açıklama yapan Bakan Nureddin Nebati, çalışmaların Haziran ayı sonunda açıklanacağını söylemişti. 

NET ZAMMIN BELLİ OLACAĞI TARİH

Memurlar ile emekliler için zammın netleşeceği tarih 4 Temmuz. Bu tarihte Haziran ayı enflasyonu açıklanacak ve kalem kalem maaş zamları belli olacak. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Sözcü