Maaşını Taşıyanların Dikkatine! Promosyonlarda Meclis Devreye Giriyor

Emekli promosyonları ile alakalı bankalar arasındaki rekabet kazanırken diğer taraftan konulan yasal düzenleme altına alınacağı ile alakalı haber geldi. Milyonlarca emekli vatandaş artık emekli maaşının taşınması ile aldığı promosyon ile alakalı problem yaşamayacak. Bununla alakalı düzenleme ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geliyor. Bu düzenleme ile emekliler ne kazanacak?

Maaşını Taşıyanların Dikkatine! Promosyonlarda Meclis Devreye Giriyor

Kabine Toplantısında Ele Alındı 
Bankaların emekli maaş promosyonu yarışı soluksuz bir şekilde devam ederken en çok şikayetlerim yasal düzenleme ile çözüleceği belirtildi. Bir müddet önce kabine toplantısında da ele alınan emekli maaş promosyon uygulamasında yurttaşların yoğun şikayetleri belirlenerek yasal düzenleme ile çözüme kavuşturulacak.

TBMM'de Gündeme Gelecek 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile beraber gündeme gelecek olan yasal düzenlemede en çok maaş blokesi problemi üzerinde durularak bankaların sözleşme maddesinde bulunsa dahi emekli maaşına bloke koymalarının önüne geçilmeye çalışılacak.

Bankalar, hiçbir kredi ya da ödeme problemi olmamasına rağmen daha önce vermiş oldukları cüzi rakam promosyonlardan dolayı bloke koyuyordu. Gerek SGK gerekse de BDDK nezdinde çok yoğun şikayetlerin gelmesine sebep oluyordu.

Diğer taraftan bazı bankaların kredi çekenlere promosyon vermemesinin de yasal düzenleme ile önüne geçilecek. Bazı bankalar 8.000 TL'ye kadar promosyon ödemesine rağmen kendisinden daha önce ihtiyaç kredisi kullanan emekli vatandaşlara promosyon ödemiyordu. Taşımak isteyen emekli vatandaşlara ise önce kredini kapat' şartı uygulanıyordu. Yapılacaksa düzenleme ile beraber bankalar hiçbir suret ile emekli vatandaşının maaşına kredisi olsa dahi koyamayacak.