Maaş ve İkramiyelere Zam Geliyor Kritik Toplantı Yarın

Milyonların merakla beklediği ek gösterge zamları için kritik toplantıya saatler kaldı. 3600 ek gösterge ile 3 farklı ödeme türü doğrudan etkileniyor.

Maaş ve İkramiyelere Zam Geliyor Kritik Toplantı Yarın

Milyonlarca kamu çalışanının gözü kulağı yarınki toplantıda. Hükümet ile sendikalar arasında yapılacak 3600 ek gösterge üçüncü toplantısı yarın yapılıyor. Taslak haline getirilecek teklif meclise sunulacak.

Kimler Yararlanacak

3600 ek gösterge görüşmelerinde hazırlanacak taslakta kimlerin yararlanacağı konusuna da yer verilecek. Ek göstergenin yükselmesi 3 farklı ödeme türünü doğrudan etkiliyor. Memur maaşları, emekli aylıkları ve emekli doğrudan etkilenirken, alınan ikramiyeler artacak. Polis, hemşire, öğretmen, din görevlilerinin yanı sıra diğer kamu görevlilerine ek gösterge konusu bu toplantıda netleşecek. Doktorların bordroya tabi maaşları dikkate alınarak emekli olduktan sonraki maaş kayıpları telafi edilecek şekilde emekli aylıkları da iyileştirilecek

12 Mutfak Çalışması Yapılacak

Birçok alanda düzenlemenin yapılacağı bu taslakla ilgili memur maaşı, memur emekli aylığı, ikramiye miktarıyla beraber polis, hemşire, öğretmen, din görevlileri ve ek göstergesi 2200'den düşük olanlar, göstergesi olmayanları da kapsayacak şekilde kapsamlı bir çalışma yapıldı. Hükümet tarafından ek gösterge teklifi bugün taraflarla paylaşılacak. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bugüne kadar 12 mutfak çalışması yapıldığını ifade ederek şu cümleleri kullanmıştı;

"Şimdi istiyoruz geneli kapsayacak şekilde bir teklif gelsin.

‘’Teknik Olarak Herkesin 3600 Ek Gösterge İçinde Olması Mümkün Olmayabilir’’

Ek göstergedeki talebin temel nedeni emekli aylığı ve ikramiyesinin yükseltilmesi. Teknik olarak herkesin 3600 ek gösterge içinde olması mümkün olmayabilir. Ancak düzenleme yapılarken emekli ikramiyesi ve emekli maaşı arttırılabilir.

Tazminat yansıtma oralarından yukarı doğru 20'şer puan kaldırdığınız zaman direkt emekli ikramiyesi ve emekli maaşına yansıyor. Onun için 3600 ek göstergeyi yukarıdan aşağı doğru bir omurga sistemi gibi düzenlerseniz ki buna göre yapıldı, görev, sorumluluk ve pozisyon boyutuyla ek göstergesi takvime bağlanmış durumda.

3600'ün altında kalanların tazminat oranlarını biraz yukarı doğru çektiğiniz zaman o da amacına ulaşmış olur" dedi.