Maaş Promosyonlarına Enflasyon Ayarı, İnceleme Başlatılacak

Emekli maaş promosyonları günden güne bankalar tarafından rakamı yükseltilerek gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Çalışan vatandaşların maaş promosyon ödemeleri açısından enflasyon ile ekonomik gelişmeler sebebiyle güncellenmesi talebi kamu denetçiliği kurumu (KDK) tarafından incelenmeye alındı. KDK, tutarlarda enflasyonun artışının dikkate alınarak ortaya çıkacak farkın tek seferde çalışanların hesabına yatırılmasını talep ediyor.

Maaş Promosyonlarına Enflasyon Ayarı, İnceleme Başlatılacak

Kamu denetçiliği kurumu (KDK), çalışan vatandaşlara bankalar tarafından sunulan maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına yönelik başvuruları ele aldı. KDK, gerekli analizleri yapacak ve ilgili kurumlar ile görüşmelerde bulunacak.


KDK’da yapılan son dakika açıklamasına göre bir çalışan, 2021 senesi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu ve pek çok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına sözleşme imzalamış ve maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ile ekonomik gelişmeler sebebiyle yenilenmesi için KDK’ya başvuru yaptı.


Sözleşmenin imzalanmasının sonrasında dünyada meydana gelen ekonomik gelişmeler neticesinde enflasyon verilerini artış yaşandığı dile getirilen başvuruda, banka promosyonu tutarında da enflasyon oranında meydana gelen artışa oranla bir artış yapılması ve çıkacak farkın protokolün bitiş tarihine kadar dönem için yapılacak hesaplamaya göre tek seferde çalışan vatandaşların hesabına aktarılması talep edildi.


Diğer taraftan banka maaş promosyon tutarlarında devamlı artış sağlanması amacıyla yapılan başvurunun daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygun bulunmadığı açıklanan başvuru dilekçesinde, promosyonu sözleşmelerinin bankalar tarafından revize edilmemesi halinde tek taraflı bir şekilde sözleşmenin feshedilmesinin kurumları herhangi bir finansal külfet getirmeyeceği savundu.


KDK, başvuruya yönelik gerekli incelemeleri yapacak ve böylece ilgili kurumlar ile görüşmeleri gerçekleştirecek.