Lütfü Türkkan: Genç İşsizlik Tarihin En yüksek Seviyesine Çıktı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, işsizlik sorununun Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi olarak ön plana çıktığını vurgulayarak, özellikle genç işsizliğin Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyelerine çıktığını söyledi.

Lütfü Türkkan: Genç İşsizlik Tarihin En yüksek Seviyesine Çıktı

Beyin göçü tehlikesine de dikkat çeken İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Genç işsizlik ve beyin göçü, yaşadığımız en sıkıntılı ekonomik buhranlarda bile olmadığı kadar tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Yeni kurulmuş cumhuriyetin kalkınmak için zor şartlarla kurduğu fabrikalar kapatıldı, üretim ve istihdam azaldı, ithalat arttı, tarım ve çiftçi bitirildi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kaynaklarını on dokuz yıldır tükettiniz, milletimizi fakirleştirdiniz." ifadelerini kullandı.

Ekonomideki son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Türkkan, "Deprem vergileri ve hatta İşsizlik Fonu bile harcandı, Covid-19 gibi toplumun her kesimini etkileyen bir pandemide bile kullanılacak tek kuruş bırakılmadı maalesef. "Batmadık." diyorsunuz ama bir yıldır borçlanan, işlerini çeviremeyen ve batan esnafımızı kurtaracak maddi kaynağı da sağlayamıyorsunuz. "Batmadık." diyorsunuz ama işsiz kalan, evine bir yıldır ekmek götüremeyen vatandaşımıza da destek olamıyorsunuz. Vatandaş gelir yetersizliğinden, alım gücünün düşüklüğünden yakınırken enflasyon, faiz ve döviz kurlarının yükselmesini durduramıyorsunuz. Asgari ücretliyi açlığa mahkum ediyorsunuz; emekliye, asgari ücretin bile altında maaş veriyorsunuz. Memuru, işçiyi ve çalışanları yaptığınız yetersiz zamlarla enflasyona ezdiriyorsunuz. "Batmadık." diyorsunuz ama iktidara geldiğinizde 125 milyar dolar olan dış borcumuzu bugün 453 milyar dolara yükselttiniz." ifadelerini kullandı.