KYK Kredilerinde İki Formül Ortaya Çıktı İşte Onlar

Üniversite döneminde eğitimini devam ettirmek isteyen öğrencilerin başı öğrenim kredileriyle dertte. Birçok kişi icralık olurken öğrenciler ne yapacağını kara kara düşünmeye başlamıştı. Hükümetten KYK borcu için önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi açıklayacağı düzenleme için masadaki iki formül ortaya çıktı.

KYK Kredilerinde İki Formül Ortaya Çıktı İşte Onlar

KYK  ödemeleri için hükümetten gelecek müjdeyi bekleyen üniversite mezunlarının gözü kabine toplantısında. Ancak toplantıdan önce KYK borcu ödemelerinde iki formül ortaya çıktı. Formüllerden biri kredilere yansıtılacak ÜFE'nin sabitlenmesi. Diğeri bir formül ise ÜFE üzerinden bir yüzde alınarak hesaplama yapılması şeklinde.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıkladığı düzenleme için masada iki formülün yer alacağı ifade edildi.

KYK ödemelerinde kullanılan sistem, öğrencilerin aldıkları kredilerin geri ödediği dönemin üretici fiyat endeksine (ÜFE) göre hesaplanması şeklinde oluyor. Yurt içi üretici fiyat endeksine bağlı hesaplama sistemi dışında yeni bir düzenlemenin ortaya çıkması bekleniyor.

İlk Formül ÜFE’nin Sabitlenmesi

Yapılacak düzenleme için ilk değerlendirilen formül ÜFE’nin sabitlenmesi yönünde. Geçtiğimiz günlerde kira artış oranlarında böyle bir sistem uygulanmış ve kira artışları maksimum yüzde 25 artırılabilir şeklinde sabitlenmişti. Gündemdeki ilk formülde KYK borçlarında da bir sabitlenmenin olması yönünde.

İkinci Formül ÜFE Üzerinden Bir Yüzde İle Ödeme

Masada görüşülmesi düşünülen diğer bir formül ise ÜFE üzerinden bir yüzde alınarak öğrenim kredilerinin geri ödenmesi formülü. Yüzbinlerce üniversite mezunu hafta başında kabine toplantısında çıkacak karara kitlendi.

Sizce KYK ödemelerinde nasıl bir formül uygulanmalı, yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /