KYK Kredi Borçları Silinecek Mi? Seçim Öncesi Müjde Bekleniyor

KYK kredi borcu olan gençlerin, borçlara yönelik yeni düzenleme beklentileri sürüyor. Milyonlarca genci yakından ilgilendiren KYK kredisi borçlarının silinmesine yönelik yeni bir teklifin gündeme gelmesi bekleniyor.

KYK Kredi Borçları Silinecek Mi? Seçim Öncesi Müjde Bekleniyor

280 bin öğrenci icralık duruma geldi, devletin alacağı miktar 2 milyar TL'yi geçmiş durumda. Üniversite öğrenimi boyunca KYK'dan kredi almak durumunda kalan, okul bittikten sonra ise işsiz kaldığı için borçlarını ödeyemeyen gençler KYK kredi borçlarının silinmesini bekliyor, fakat kredi borçlarını ödeyenler ise düzenlemenin gelmesi halinde haksızlık olabileceğini belirtiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapabileceği, vade süresini uzatabileceğini belirtiyor. CHP Ankara Milletvekili Hakverdi, devlet tarafından öğrencilere verilen KYK Kredilerine yönelik geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı'na düzenleme teklifi vermişti. Hakverdi, öğrencilere kredi değil karşılıksız ödeme verilmesi gerektiğini, milyonlarca gencin henüz hayata atılmadan borç batağına girdiğini söylemişti. TGRT Haber'e de konuyla ilgili konuşan Hakverdi, " İşsiz üniversite mezunu gençlerimizin borçlarını silelim. Bu devletimize yük mü, elbette yük, ama bu yükü hep beraber karşılayalım, öğrencilere bundan sonra karşılıksız burs verilsin. Bu iktidar ve muhalefetin ortak sorunu. Hep beraber çözebiliriz." dedi.

KYK Borç yapılandırmaları için son tarih 31 Ocak'tı.  Milyonlarca genç yeni bir düzenleme haberi bekliyor.