KYK Kredi Borçları Hakkında Flaş Gelişme !

Son dakika haberi: KYK kredi borçları hakkında önemli bir tasarı hazırlandı ve tasarı TBMM'ye getirildi. Söz konusu tasarı TBMM'de komisyona görüşülüyor.

KYK Kredi Borçları Hakkında Flaş Gelişme !

KYK borçlarının ertelenmesi ile ilgili kanun teklifi TBMM 'de.

Türkiye genelinde milyonlarca gencin kabusu haline gelmiş olan KYK kredi borçları silinmiyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sahur yapan öğrenciler, kredi borçlarının silinmesini istedi ancak olumlu cevap alamadı. Erdoğan, yapılandırma kapsamında KYK borçlarının faizlerinin silineceğini ve yapılandırma ile vatandaşların KYK borçlarını ödeyeceğini söylemişti.

Yüz binlerce kişi KYK borcunu yapılandırdı ama daha ilk tasitlerini bile ödeyemedi. Son dönemlerde yaşanan ciddi maddi sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödeyemeyenler için meclise kanun teklifi geldi. 

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın tarafından TBMM'ye getirilen yasa teklifinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda değişiklik yapılarak öğrenim kredisi geri ödemelerinin belirli şartlar dâhilinde iki yıl süre ile ertelenmesi amaçlanıyor.

Söz konusu teklif şu şekilde;

TASARI KOMİSYONDA

Söz konusu tasarı şu anda Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Tasarının esas komisyonu ise Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu. Plan ve Bütçe komisyonundan geçmesinin ardından tasarı Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna gönderilecek. Burada da tasarı kabul edilirse söz konusu tasarı oylamaya sunulacak. 

PEKİ SİZCE KYK BORÇLARI ERTELENMELİ Mİ? YOKSA SİLİNMELİ Mİ? TALEPLERİNİZİ AŞAĞIDAKİ YORUM KISMINDAN YAZABİLİRSİNİZ.

KYK BORÇLARI HAKKINDA TÜM GELİŞMELERDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara