KYK Kredi Borçları Hakkında Açıklama 2020

Son dakika haberi: KYK borçları hakkında açıklama geldi. Kredi borçlarının ertelenmesi hakkında yapılan açıklamada top KYK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı 'na atıldı.

KYK Kredi Borçları Hakkında Açıklama 2020

KYK borçları hakkında açıklama.

Kredi borçlarına erteleme açıklaması gelmişti. Kredi borçlarının ertelenmesinin ardından en çok araştırılan konu , KYK borçları da ertelenecek mi ? konusu oldu.

14 banka tarafından yapılan açıklamada kredi borçlarının ertelendiğine yer verildi. 3 aylık erteleme sonrası Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu 'na olan KYK kredi borçlarının ertelenip ertelenmeyeceği merak edildi. 

ZİRAAT BANKASI 'NDAN AÇIKLAMA

KYK borcu olan vatandaşlar, Ziraat Bankası 'nı aradı. Kredi taksit ödemelerinin henüz ertelenmediğine yer verildi. Çağrı merkezine bu konuda bir bilgi gelmediği , şimdilik vatandaşların kredi borçlarını ödemesi gerektiğine yer verildi. 

Çağrı merkezi , kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini , vatandaşların bu konuda daha detaylı bilgi almak için banka şubelerine gitmesi gerektiğine yer verildi. 

YETKİLİ ZİRAAT DEĞİL

Ziraat Bankası şubelerindne edindiğimiz bilgide , kredi ertelemesi için yetkilinin Ziraat Bankası olmadığı , kredi erteleme açıklamasının KYK 'dan gelmesi gerektiğine yer verildi. 

KYK 'DAN AÇIKLAMA HENÜZ GELMEDİ

Kredi borçlarının ertelenmesi için yetkili kurum KYK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı. Bu konuda erteleme duyurusu bu iki kamu kurumundan gelecek. 

KYK borçları anketi için TIKLAYIN

KYK BORÇLARI DÜZENLEMESİ

KYK borçlarının faizlerinin silinmesi ve yapılandırma imkanı sunulması için Hazine ve Maliye Bakanlığı bir çalışma yürütüyor. Yapılan son açıklamada KYK borçları düzenlemesinin 2020 yılı içinde Meclise geleceği bildirilmişti. Çalışmalar hala devam ediyor. 

Gençler ise hem işsizlik hem korona tehdidi nedeniyle borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyor. Peki sizce KYK borçları ertelenmeli mi? Silinmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE KYK BORÇ AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYI