KYK Borcunun Yapılandırma Başvuru Tarihi Değişti

KYK borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelir İdaresi ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kyk borçlarının yapılandırma başvurusunun tarihinin değiştiğine yer verildi. İşte KYK borçları için yapılandırma başvuru tarihi.

KYK Borcunun Yapılandırma Başvuru Tarihi Değişti

KYK borcu olanlar için açıklama: 23 Kasım'da başlayacak.

KYK kredi borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında yapılandırma başvurularının başladığını, ancak KYK kredi borcu yapılandırmalarının daha sonra alınacağına yer verildi. 

RESMİ DUYURU GELDİ

İnternet üzerinden vergi dairesi işlemlerinin yapılabildiği İnteraktif Vergi Dairesi tarafından yapılan açıklamada yapılandırmaya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"* TABLO-1'de görülen borcunuzun dışında başka bir borcunuz olduğunu düşünüyorsanız, TABLO-2'de borcunuz bulunan Vergi Dairesini seçerek başvuru yapabilirsiniz.

* Aracınız haricinde başka vergilerden borcunuz bulunması halinde plaka girişi yapmadan başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

* Plaka yazmanız halinde sadece yazılan plakaya ait borçlarınız için talebiniz alınacaktır.

* Birden fazla aracınız olması halinde her bir araç için ayrı ayrı başvuru yapılması gerekmektedir.

* 6183 sayılı Kanun ile diğer kanunlarda yer alan sorumluluk düzenlemeleri nedeniyle mirasçılar, kefiller, şirket ortakları ve kanuni temsilciler gibi amme borçlusu sayılan kişilerin sorumlu oldukları tutar için internetten müracaat etmeleri mümkün değildir. Bu mahiyetteki borçlarınız için bağlı olduğunuz vergi dairesine doğrudan veya posta yoluyla başvuruda bulunabilirsiniz."

KYK BORÇLARI AÇIKLAMASI GELDİ

KYK borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklamasında, "T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan Başkanlığımıza bilgi aktarımı devam ettiğinden KYK borç yapılandırma işlemleri için başvuru 23.11.2020 tarihinden itibaren yapılabilecektir." denildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığına bilgi aktarımı henüz tamamlanmadı. Bu bilgi aktarımının 23 Kasım'da sona ermesi ve başvuruların 23 Kasım'dan itibaren değerlendirmeye alınacağı öğrenildi. 

KYK borcu olanlar yapılandırmalarını 23 Kasım'dan sona yapabilecek. KYK borçluları için yapılandırma başvuru başaldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Borç yapılandırma başvuru anlatımı ve adım adım resimli gösterimi için TIKLAYIN