KYK Borcu Olanlar Dikkat: Bir Düzenleme Daha Geliyor

KYK kredi borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada kredi borçlarının 1 yıl daha ertelenmesinin torba kanun teklifine eklendiği bildirildi.

KYK Borcu Olanlar Dikkat: Bir Düzenleme Daha Geliyor

KYK borçlarında bir düzenleme daha.

KYK kredi borcu olanları ilgilendiren son dakika açıklaması daha geldi. Önceki gün KYK kredi borçları için düzenlemenin torba kanun tkelfiine alındığı haberinin gelmesinin ardından bir açıklama daha geldi.

YENİ DÜZENLEME

Toıba kanun teklifine eklenen maddede KYK borçları ile ilgili yeni bir düzenlemeye daha gidildi. Şimdi yürürlükte olan sistemde , üniversiteyi bitiren öğrenciler ,2 yıl boyunca KYK borçlarını geri ödemiyor, ödemeler 2 yıl sonra başlıyordu. Yeni düzenleme ile birlikte öğrenciler, okulları bittikten 3 sene sonra borçlarını ödeyecek. 

Kredi taksitlerinin ödeneceği tarih 1 yıl uzatılacak. 

KYK BORÇLARI NE OLACAK?

Önceki gün yapılan açıklamada ise KYK borçları için torba yasa teklifine "Öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, kredinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede verilen kredi tutarlarına, Türkiye İstatistik Kurumu yurtiçi üretici fiyat endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanacak hesaplanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, endeks ile belirlenen tutarları yarıya kadar indirmeye, cumhurbaşkanı tarafından mücbir sebep hali ilan edilen dönemlerde Yİ-ÜFE uygulamadan ertelemeye yetkili olacak." maddesinin eklendiği bildirildi.  DetaylarI için TIKLAYIN

ŞİMDİ NE OLACAK?

Torba kanun teklifi, önümüzdeki günlerde Meclise sunulacak. Meclise sunulması sonrası kanun teklifi görüşmeleri başlayacak. Süreç anbean kamubulteni.com 'da olacak.

KYK BORÇ DÜZENLEMESİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN