KYK Borçlularına Yasal İşlem Şoku Geldi

KYK kredi borçları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Haydar Akar , TBMM 'ye sunduğu kanun teklifinde yüz binlerce kişiye yasal işlem uygulandığını bildirdi. İşte detaylar.

KYK Borçlularına Yasal İşlem Şoku Geldi

KYK borcu olanlara yasal işlem şoku.

KYK borcu olan yüz binlerce kişi haciz şoku ile karşı karşıya kaldı. TBMM' ye sunulan son kanun teklifinde 280 bin kişi hakkında yasal işlem başlatıldığına yer verildi. Borcunu ödeyemeyen bu vatandaşlar için KYK 'nın  Hazine Bakanlığı 'na bir bildirimde bulunduğu ve borçluların hesaplarına bloke konulduğuna yer verildi. 

5 MİLYON KİŞİ ÖDEYEMİYOR

KYK borcu olan 5 milyon civarında kişi var. Son dönemlerde ciddi şekilde artan işsizlik nedeniyle gençler , üniversite yıllarında aldıkları KYK kredilerini geri ödeyemiyor. Şimdiye kadar 280 bin kişi için yasal işlem talimatı verildiğinin bildirildiği kanun teklifinde , borcunu ödeyemeyen diğer kişilerin de yasal işlem tehlikesi ile karşı karşıya kaldığına yer verildi.

BORÇLARI SİLİN ÇAĞRISI

CHP Milletvekili Haydar Akar bir kanun teklifi hazırladı. Hazırladığı kanun teklifinde Haydar Akar KYK borçlarının silinmesini istedi. 

İşte kanun teklifinin gerekçesi:

Kanun teklifi şu şekilde;

Söz konusu kanun teklifinde Haydar Akar , KYK borçlarının faizleri ile birlikte silinmesinin istendi. 

Teklif TBMM 'de Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi.

KYK HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN