KYK Borçlarının Silinmesi İçin Süreç Başlıyor

KYK borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren süreç başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bütçe sonrası KYK borçlarının gündeme alınacağını söyledi. Bu açıklama sonrası tarihler netleşmeye başladı. İşte detaylar.

KYK Borçlarının Silinmesi İçin Süreç Başlıyor

KYK borçları için kritik süreç başlıyor.

Üniversite okudu yıllarda KYK 'dan kreid alan öğrenciler, üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamadığı için bu borcu ödemede oldukça sıkıntı çekiyor. Son dönemlerde artan işsizlik nedeniyle de KYK borcunu ödeyemeyenlerin sayısı milyonları aştı.

2 YIL GERİ ÖDEME YOK

Bilindiği üzere KYK borçları, üniversiteyi bitirdikten sonraki iki sene alınmıyor. 2 sene geçtikten sonra işsizlik, askerlik gibi mazereti olan vatandaşların KYK borçları 1 yıl süre ile erteleniyor. İş bulan vatandaşlar ise KYK borçları her ay takitlerle düzenli şekilde geri ödüyor.

CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ VERMİŞTİ

KYK borçları ile ilgili müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün verdi.

Erdoğan açıklamasında, "Değerli arkadaşlar, bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabi inşallah atacağız. Tabi burada özellikle kredi konusundaki derdimiz bizim istiyoruz ki tabi krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusu ödeme sorunu yok. Böyle bir durum var. Bu atılacak adımda tüm borçlu olanların , beklentiniz biliyorum. Borçların silinmesi süreci olacaktır. Burada başka tercih gündeme gelecektir. Kredi olayı ya kalkacak ya sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışması , değerlendirmelerini yapıp ona göre adımları atacağız" demişti.

KYK BORÇLULARINDA SEVNÇ

On binlerce TL KYK borcu olan vatandaş , Erdoğan 'ın bu açıklaması sonrası büyük sevnç yaşadı. Kadın-erkek diğer adaylar bu sayfada >>  TIKLA KATIL

HACİZLER KALKACAK

AK Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre yeniden yapılandırma kapsamında , borcunu ödeyemediği için haciz işlemi uygulanan 280 bin kişinin icra takipleri kaldırılacak. Edinilen bilgilere göre gecikme faizleri ile diğer faizlerin silineceği ve ana paranın da taksitlendirileceği bildirildi.

Sizce KYK borçlarının hepsi mi silinmeli yoksa sadece faizler mi silinmeli? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KYK BORÇLARI İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, KYK borçları için bütçe görüşmeleri sonrasını işaret etmişti. Bütçe görüşmeleri 17 Aralık 2019 günü sona eriyor. 

Bütçe sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı , KYK borçları ile ilgili düzenlemeyi TBMM 'ye getirecek. 

Kamu Bülteni olarak süreci anbean takip ediyoruz. Gelişmelerden bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN