KYK Borçlarına Yapılandırma Açıklaması

KYK borçları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Dün açıklanan yapılandırma düzenlemesine KYK borçlarının da ekleneceği öğrenildi.

KYK Borçlarına Yapılandırma Açıklaması

KYK borcu olanlar için açıklama geldi.

Önceki gün yapılandırma açıklaması gelmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada , vergi ile prim borçlarına yapılandırma müjdesi verd. Mş açıklamasında, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmamız şu an var. Çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Bu kanun teklifinin görüşmeleri sırasında vergi ve SGK yapılandırılmalarıyla alakalı bir teklif. Geçmişte yaptıklarımıza benzer olacak." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından milyonlarca KYK borçlusu , kredi borçlarının bu kapsamda değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini, KYK borçlarına da yapılandırma gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. 

ÖNCEKİLERE BENZEYECEK

AK Partili Mehmet Muş düzenlediği basın toplantısında, vergi ve prim borçlarına gelecek yapılandırmanın , önceki senelerde gelecek yapılandırmalara benzeyeceğini söyledi. 

KYK BORÇLARI

Türkiye genelinde milyonlarca kişi, üniversitede aldığı kredi borcunu geri ödüyor. 300 bin kişi ise borçlarını ödeyemediği için icralık oldu ve bu kişilerin hesaplarına e haciz uygulanmaya başladı.

YAPILANDIRMA AÇIKLAMASI GELDİ

Hürriyet Gazetesi 'nde yer alan habere göre , vergi ile prim borçlarına gelecek yapılandırmaya KYK borçlarının da dahil edileceğine yer verildi. Kredi borcu olanlara , farklı seçenekler sunulacak ve kredi borçlarının ödenmesi taksitlere bağlanacak. 

FAİZLER SİLİNECEK Mİ?

KYK borçlarına yapılacak yapılandırmada faizlerin silinip silinmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. Sizce faizler silinmeli mi yoksa sadece borç taksitlere mi bölünmeli? Ankete katılmak için TIKLAYIN

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN