KYK Borçları Yine TBMM Gündeminde: Önemli Açıklama Geldi

KYK kredi borçları ile ilgili TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan MHP Milletvekili Sefer Aycan, hükümete seslenerek borçlardaki faizlerin silinmesini istedi.

KYK Borçları Yine TBMM Gündeminde: Önemli Açıklama Geldi

KYK borçları ile ilgili TBMM 'de bir açıklama daha.

MHP Milletvekili Sefer Aycan TBMM 'de KYK borçları ile ilgili bir açıklama yaptı. Aycan yaptığı açıklamadA KYK borçlarındaki faizin silinmesi gerektiğini ifade etti.

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; yükseköğrenim gençliğinin, yükseköğrenim sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumundan yararlanmasını ve öğrenim kredisi almasını Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak destekliyoruz bunun daha da yaygınlaştırılmasını öneriyoruz" diyerek sözöerine başlayan Aycan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Yalnız yüksek öğrenim kredisi alan gençlerimizin ödeme sıkıntıları olduğu, işe başlayamama nedeniyle zamanında kredilerini ödeyemediklerini biliyoruz. Bu durum karşısında faiz uygulaması yapılmaktadır ve gençlerimizin borç yükü artmaktadır. İyi niyetli olduklarını düşünüyoruz, borçlarını ödeyeceklerine eminiz ama bir kolaylık yapılması gerekiyor. Faiz yükünden kurtaralım ve bunlara borçlarını ödemeye bir fırsat verelim diye düşünüyorum."

ÖNCEKİ GÜN DE AÇIKLAMA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Erkan Aydın , genel kurulda önceki gün yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hükûmetin ekonomi politikaları vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Bu politikalardan nasibini alan son kesim de üniversite mezunu gençlerimiz. Gençler daha iş sahibi olmadan borç sahibi oluyor. Binlerce gencimiz KYK borçlarının yükü altında eziliyor. 10 milyona yakın öğrencinin 33 milyar TL kredi borcu var. 18 bin TL yapılandırma 25 bin TL'ye çıkıyor. Bu çocukların işi yok ki nasıl ödesin? Bu çocuklara istihdam sağlayıp kendisini geçindirmeye imkân tanıdınız da sıra kredi borcuna mı geldi? Ama biz biliyoruz ki kamu bankalarından futbol kulüplerine, yandaş iş adamına, yandaş medyaya milyonlarca dolar kredi verildi. Milletin anasına söven iş adamının 425 milyon TL vergi borcu silindi. Cep telefonu şirketlerinin 5 milyar TL'lik borcu bir anda silindi. Bunlara para var ama gençlere gelince para yok. Gençlerin omzunda kambur olan bu yükün bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz." 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA