KYK Borçları Yapılandırmasında Detaylar Belli Oldu: İşte Taksit Sayısı, e Hacizlilerin Durumu

KYK borçlarının yapılandırması hakkında açıklama geldi ve son detaylar belli oldu. KYK kredi borcunu ödeyemediği için hacizlik olanlar , adli takibe takılanlar için açıklama geldi.

KYK Borçları Yapılandırmasında Detaylar Belli Oldu: İşte Taksit Sayısı, e Hacizlilerin Durumu

Hacizli , geciken KYK borçları hakkında açıklama.

5 milyondan fazla kişinin KYK borcu olduğu , 300 bin kişinin ise KYK borcundan dolayı hacizlik olduğu açıklanmıştı. KYK borcu nedeniyle hacizlik olan vatandaşlar, yapılandırma kapsamında borçlarının nasıl olacağını, ödemenin nasıl olacağını, hesaplardaki e hacizlerin ne zaman kalkacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili hükümetten bir açıklama geldi.

YAPILANDIRMA TEKLİFİ MECLİSTE ONAYLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde yapılandırma teklifi görüşülmeye başlandı. Torba yasa kapsamına alınan yapılandırma teklifine KYK borçları da eklendi. Eklenen madde ile KYK borçları yapılandırılacak.  Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KYK BORÇLARI NE OLACAK? KAÇ TAKSİT OLACAK? FAİZLER SİLİNECEK Mİ?

KYK kredi borçları 18 aya kadar yapılandırılacak. 2 ayda bir ödeme yapılacak ve 36 ayın sonunda borç ödenmiş olacak. Faizinin silinmesini isteyen vatandaşlar ise ilk iki taksitte borcunu ödemek zorunda. İlk taksitte tüm borcunun hepsini verenlerin yüzde 90'lık faizi silinecek. İlk iki taksitte borcunu ödeyenlerin ise faizlerinin yüzde 50'si silinecek.

HACİZLİ BORÇLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

AK Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Cahit Özkan bir açıklamada bulundu. TBMM'de konuşan Özkan, "İlk taksitin ödenmesiyle de tüm adli takipler durmuş olacak" ifadelerini kullandıç Buna göre yapılandırmaya başvuru yapanlar , ilk taksit ödemesini yapınca hesaplarındaki e hacizler kalkacak. 

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Borç yapılandırma başvurularının önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. Yapılandırma başvuruları Aralık ayının sonuna kadar alınacak. Yapılandırma başvurusu başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN