KYK Borçları Nasıl Silinecek İşte Detaylar

Meclise gelen ya teklifinde KYK borçlarının silinmesi kabul edildi. Şimdi herkes borçların nasıl silineceğini merak ediyor. İşte detaylar.

KYK Borçları Nasıl Silinecek İşte Detaylar

Milyonlarca üniversite mezunu KYK ile ilgili haberi bekliyordu. Dün kabul edilen 25 maddelik teklifte KYK borçlarının silinmesi de vardı. Toplamda 27 milyarlık borç silinecek.

Üniversite mezunları, aldıkları ana paranın üç dört katı bir borçla karşılaşıyordu. Bu da işleri çıkılmaz hale getiriyordu. Meclisten geçen düzenleme üniversite mezunlarına rahat bir nefes aldıracak.

Buna göre öğrenim kredisi alanlar, borçlarını aldıkları rakam kadar ödeyecek. Üniversitelerden mezun olan yada herhangi bir sebeple ilişiği kesilenler, 2 yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede ve aylık dönemler halinde borcunu ödeyecek.

Borçlu, borcunu ertelemek için talepte bulunduğunda, kişinin çalışmadığına dair SGK beyanı halinde iki yıl herhangi bir ilave olmadan, sonraki yıllarda ise her yıl için yüzde 10 eklenerek kredi borcu ödemesi hesaplanacak. Ancak TÜFE’nin yüzde 10’dan az olması durumunda ise geçerli rakam hesaplanacak. Ödeme dönemleri kişinin askerlik dönemine denk gelirse, borcuna herhangi bir ilave yapılmadan askerlik döneminin sonuna kadar borcu ertelenecek. Kişi en fazla üç kez erteleme yapabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /