KYK Borçları İçin Flaş Gelişme İki Formül Konuşuluyor

Milyonlar üniversite mezunu vatandaş KYK hakkında çıkan kararın detaylarını beklerken ortaya flaş bir iddia geldi. Buna göre KYK borçlarında iki formül üzerinde duruluyor.

KYK Borçları İçin Flaş Gelişme İki Formül Konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK borçlarının sadece anaparasının alınacağını açıklamasından sonra gözler çıkacak düzenlemeye çevrildi. Detayların tam olarak belli olmadığı konu ile ilgili ortaya flaş bir haber çıktı.

Yapılan haberde KYK borçlarında iki formülün ortaya çıktığı belirtildi. Bunlardan biri faizlerin tek seferlik silinmesi yerine bundan sonra sadece anaparanın alınması formülü, bir diğeri ise faizlerin belli bir orana sabitlenmesi.

Öğrencilerin sadece anaparayı ödeyeceği düzenlemenin yürürlüğe geleceği tarihe kadar AK Parti kurmayları borcunu ödeyemeyenler için başlatılan haciz işlemlerinin durdurulacağına da dikkat çekmişti.

İki Formül

Hürriyet’ten Ebru Karatosun’un haberine göre, Bu süreçte, önümüzdeki dönemde KYK kredi ödemelerinin yeniden düzenlenmesine yönelik sahadan gelen talepler Gençlik ve Spor Bakanlığı ile parti yönetimine iletildi. Bu konuda iki ayrı formül üzerinde duruluyor. İlk formül olarak, faizlerin tek seferlik silinmesi yerine, bundan sonraki dönemde KYK kredilerinde sadece ana paranın alınmasına yönelik bir düzenleme yapılması üzerinde duruluyor. Diğer bir formül ise, her yıl faizin yüzde 5 ya da 10’a sabitlenmesi planlanıyor. AK Parti kurmayları, “Diğer öğrencilerde bir hak kaybının yaşanmaması için çalışıyoruz. Bu süreçte 2 formül üzerinde duruyoruz. Çalışmalarımızı eylül ayında netleştireceğiz. Düzenleme yeni yasama yılında Meclis’e gelecek” değerlendirmesini yaptı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /