KYK Borçları , Burs ve Kredi Ödemeleri İçin Erdoğan'dan Müjde

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan KYK burs, kredi yurt ödemeleri ve KYK borçları hakkında son dakika açıklaması geldi.

KYK Borçları , Burs ve Kredi Ödemeleri İçin Erdoğan'dan Müjde

Son dakika : KYK borçları ve kredi burs ödemeleri hakkında açıklama.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , KYK borçları , tatil süresince KYK kredi ve burs ödemeleri ile yurt için ödenen ücretlerin geri ödeme meselesine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada KYK yurtlarında kalınmayan sürece öğrencilerden yurt ücreti alınmayacağını söyledi.

GERİ ÖDEME

Mart ayının yurt ücretleri için de geri ödeme olacak. Tatilden önce yurt ücreti yatıran öğrencilerin paraları iade edilecek.

KREDİ VE BURSLAR DEVAM EDECEK Mİ?

Erdoğan yaptığı açıklamada kredi ve burs ödemelerinin tatil sürecinde de devam edeceğini söyledi. 

KYK BORÇLARI

Erdoğan KYK borçları hakkında yaptığı açıklamada, borcunu ödeyenlerin 3 aylık ödemelerinin faizsiz şekilde ertelendiğini söyledi.

Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yükseköğrenim yurtlarından kalan öğrencilerden, mart ayında yurtta kalmadıkları ücretlerini iade ediyor, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için ücret almıyoruz. Öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerinde de herhangi bir kesinti yapmıyoruz. Öğrencilerimizin kredi geri ödemeleri, Nisan, Mayıs ,Haziran ayları için ilave ücret yansıtılmadan ertelenebilecek. 21 Bin 500 vatandaşımızı 14 günlük karantina kuralına göre misafir ediyoruz. İlk ve orta öğrenimdeki uzaktan öğrenim gören öğrencilerimize 8 GB'ye kadar ücretsiz internet imkanı getirdik."

KYK borçlarının silinmesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yapmadı. Peki sizce silinmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz. 

KYK borçları silinecek mi? Anket için  TIKLA KATIL